Edu-Art

Véget ért a Bartók Konzi őszi tábora

2012.11.04. 10:06
Ajánlom
Az Őszi Zenei Tábort immár nyolcadik alkalommal rendezték meg október 29. és 31. között.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola azon oktatási intézmények közé tartozik Magyarországon, amelynek kapui nem becsukódnak, hanem kitárulnak az őszi szünet idejére. Az intézmény tanárai idén is úgy határoztak, hogy vendégségbe hívják magukhoz azokat a zeneiskolásokat, akik kíváncsiak rá, hogy miként zajlanak a mindennapok egy zeneművészeti szakközépiskolában. A diákok általában szívesen élnek a lehetőséggel, mert megismerkedhetnek az iskola híres művésztanáraival, órákat kaphatnak, tanácsot kérhetnek a pályaválasztással és a felvételivel kapcsolatban. A hangszeres órákon kívül elméleti felmérőt is írhatnak, így megtudhatják, mi az, amit még gyakorolniuk kell a sikeres vizsgázáshoz.

A szakmai órák mellett idén kulturális programokat is kínáltak a szervezők: a résztvevők ellátogathattak a Liszt Múzeumba, az Országos Idegennyelvű Könyvtár Zenei Gyűjteményébe és a Magyar Állami Operaházba is. A tábor alatt került megrendezésre a tanév első "Zene+" koncertje is, ahol a műsor középpontjában álló korszakot az előadók tágabb perspektívából is bemutatták. Az idei téma a jazz volt, a tanszak tanárainak koncertjét korabeli hangfelvételek, filmrészletek és táncvideók is kiegészítették. A tábor fénypontjaként pedig a résztvevők egy hangverseny keretén belül is bemutatkozhattak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.
Klasszikus

Ők részesülnek állami zenei ösztöndíjban

Idén 23 fiatal részesül állami zenei ösztöndíjba: Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíjban tizenhárman, Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjban heten, Lakatos Ablakos Dezső dzsessz-előadóművészeti ösztöndíjban hárman.
Színház

Ingyenes stream-előadásként láthatók a Magyar Színház jelenetíró pályázatának döntősei

A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében jelenetíró pályázatot hirdetett, melynek témája a karantén utáni élet volt. A beérkezett 193 pályamű közül a legjobb 7 bemutatkozási lehetőséget is kap, melyet az érdeklődők a színház Facebook-oldalán és honlapján ingyenesen megtekinthetnek.
Könyv

Nem véleményezheti az új érettségi vizsgamodellt a Magyartanárok Egyesülete

Növekszik a magolandó anyag mennyisége az új érettségi vizsgamodellben, az olvasás öröme helyett a „műcímek bemagolása” lesz a cél a Magyartanárok Egyesülete szerint. Hiába mondanák el a véleményüket, nem kaptak erre lehetőséget.
Vizuál

Itt nézheti meg a Természetes fény első előzetesét!

Megérkezett a Závada Pál regényéből készült film első előzetese. Nagy Dénes filmje a Berlinale versenyprogramjában is szerepel. Egy II. világháborús alakulatról szól, amely a keleti fronton teljesít szolgálatot.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.