Edu-Art

Véget ért a Bartók Konzi őszi tábora

2012.11.04. 10:06
Ajánlom
Az Őszi Zenei Tábort immár nyolcadik alkalommal rendezték meg október 29. és 31. között.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola azon oktatási intézmények közé tartozik Magyarországon, amelynek kapui nem becsukódnak, hanem kitárulnak az őszi szünet idejére. Az intézmény tanárai idén is úgy határoztak, hogy vendégségbe hívják magukhoz azokat a zeneiskolásokat, akik kíváncsiak rá, hogy miként zajlanak a mindennapok egy zeneművészeti szakközépiskolában. A diákok általában szívesen élnek a lehetőséggel, mert megismerkedhetnek az iskola híres művésztanáraival, órákat kaphatnak, tanácsot kérhetnek a pályaválasztással és a felvételivel kapcsolatban. A hangszeres órákon kívül elméleti felmérőt is írhatnak, így megtudhatják, mi az, amit még gyakorolniuk kell a sikeres vizsgázáshoz.

A szakmai órák mellett idén kulturális programokat is kínáltak a szervezők: a résztvevők ellátogathattak a Liszt Múzeumba, az Országos Idegennyelvű Könyvtár Zenei Gyűjteményébe és a Magyar Állami Operaházba is. A tábor alatt került megrendezésre a tanév első "Zene+" koncertje is, ahol a műsor középpontjában álló korszakot az előadók tágabb perspektívából is bemutatták. Az idei téma a jazz volt, a tanszak tanárainak koncertjét korabeli hangfelvételek, filmrészletek és táncvideók is kiegészítették. A tábor fénypontjaként pedig a résztvevők egy hangverseny keretén belül is bemutatkozhattak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.