Edu-Art

Véget ért a Bartók Konzi őszi tábora

2012.11.04. 10:06
Ajánlom
Az Őszi Zenei Tábort immár nyolcadik alkalommal rendezték meg október 29. és 31. között.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola azon oktatási intézmények közé tartozik Magyarországon, amelynek kapui nem becsukódnak, hanem kitárulnak az őszi szünet idejére. Az intézmény tanárai idén is úgy határoztak, hogy vendégségbe hívják magukhoz azokat a zeneiskolásokat, akik kíváncsiak rá, hogy miként zajlanak a mindennapok egy zeneművészeti szakközépiskolában. A diákok általában szívesen élnek a lehetőséggel, mert megismerkedhetnek az iskola híres művésztanáraival, órákat kaphatnak, tanácsot kérhetnek a pályaválasztással és a felvételivel kapcsolatban. A hangszeres órákon kívül elméleti felmérőt is írhatnak, így megtudhatják, mi az, amit még gyakorolniuk kell a sikeres vizsgázáshoz.

A szakmai órák mellett idén kulturális programokat is kínáltak a szervezők: a résztvevők ellátogathattak a Liszt Múzeumba, az Országos Idegennyelvű Könyvtár Zenei Gyűjteményébe és a Magyar Állami Operaházba is. A tábor alatt került megrendezésre a tanév első "Zene+" koncertje is, ahol a műsor középpontjában álló korszakot az előadók tágabb perspektívából is bemutatták. Az idei téma a jazz volt, a tanszak tanárainak koncertjét korabeli hangfelvételek, filmrészletek és táncvideók is kiegészítették. A tábor fénypontjaként pedig a résztvevők egy hangverseny keretén belül is bemutatkozhattak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Egy katonatiszt lett az SZFE új kancellárja, de nem engedték be az egyetemre

Szarka Gábor a honvédelmi miniszter kabinetfőnöke volt korábban.
Klasszikus

Kocsis Zoltán Emlékházat hoznak létre Budafokon

A 2016-ban elhunyt zongoraművész-karmester egykori lakóhelyén, a XXII. kerületben jön létre az emlékház több mint félmilliárd forintból.
Klasszikus

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Vizuál

A macsó, aki nőként aratta első sikerét

Jack Lemmon oldalán tipegett be a világhírnévbe, de később is olyan partnerekkel dolgozott, mint Roger Moore. Magyar gyökerei mindig fontosak voltak számára. 2010. szeptember 29-én halt meg  Tony Curtis.
Plusz

Málta magának követeli az őscápafogat, amelyet György brit herceg kapott ajándékba

Katalin és Vilmos kisfia, a hétéves brit herceg a hétvégén kapott egy különleges ajándékot Sir David Attenborough-tól a világhírű természetfilmes új filmjének bemutatása alkalmából. A műkincsek és a kulturális örökség részét képező tárgyak kérdése amúgy is sok vita tárgya, de abban talán megegyezhetünk, hogy a máltai reakció marketing szempontból meglehetősen elhibázott.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.