Edu-Art

Vonósegyüttesek versenye Bangkokban

2013.05.02. 15:28
Ajánlom
2013 július 23-27-ig vonósegyüttesek számára rendeznek versenyt Bangkokban. A jelentkezési határidő május 20. Az idén első ízben megrendezett megmérettetésre a Princess Galyani Vadhana Institute of Music, valamint a Mahidol University zenei részlegének szervezésében kerül sor.

A versenyre egyaránt nevezhetnek vonóskvintettek (két hegedű, két brácsa és cselló, valamint két hegedű, brácsa és két cselló összetállításban is), -szextettek, -szeptettek, -oktettek, illetve maximum 15 tagot számláló vonós kamarazenekarok is - karmester nélkül. 1988 és 2001 között született, fiatal zenészek jelentkezését várják, nevezni egyébként bármely nemzet képviselőjeként lehet.

469194E4-2672-4F7F-8633-7288458CF094

Pécsett járt a Budapesti Fesztiválzenekar2012. április 2.

Jelentkezési lap a www.pgvim.ac.th oldalról tölthető le, a pályázati anyag elektronikus és postai úton is elküldhető. A postai küldeményeket a következő címre várják: Mr. Paris Paraschoudis, general manager Chair of String & Chamber Music Department Mahidol University, College of Music 25/25 Phutthamonthon Sai 4 Road Salaya, Phutthamonthon Nakhonpathom, 73170, Thailand.

Az angol nyelven kitöltött jelentkezési laphoz csatolandó:

- DVD-felvétel vagy a video file linkje az együttes produkciójáról; személyesen rögzített, bármiféle technikai beavatkozástól mentes zenei anyagot fogadnak csak el, hivatalosan megjelentetett és/vagy professzionálisan vágott felvétellel nem lehet pályázni; az anyag nem lehet hosszabb húsz percnél, fel kell tüntetni rajta az együttes nevét, az egyes művek címét és pontos játékidejét is, valamint a felvétel időpontját; emellett a hangzó mellékletnek a repertoárra vonatkozó kiírásoknak is meg kell felelnie - lásd alább, az egyes fordulók követelményeinek leírásánál (a szervezők külön felhívják rá a figyelmet, hogy postai küldemény esetén a jelentkezők ne tüntessenek fel a csomagon értéket, ellenkező esetben a vámhatóság nagy összegű illetéket szab ki)

- ajánlólevél (egy darab) a zenei élet valamely prominens személyiségétől

- az együttes digitális fotója, amely a verseny programfüzetében megjelenhet (fekete-fehér vagy színes, TIF vagy JPG formátumú, legalább 300 dpi felbontású kép digitálisan csatolva)

- 3000 thb (thai bat) nem visszatérítendő jelentkezési díj (100 USA dollárnak, illetve 75 eurónak megfelelő összeg), amelyet a következő számlára kérnek átutalni: PGVIEC 2013 (a számlatulajdonos neve), számlaszám: 157 - 0 - 13413 - 8, Krungthai Bank, részleg: Siyaek Arun Amarin, cím: 209,211 Somdejpharpinklaw Road, BangYeekhan, Bangphad, Bangkok 10700 Thailand, Swift code: KRTHTHBK

A kiválasztott jelentkezők a meghívásról írásbeli értesítést kapnak június 3-ig, amely a vízumigénylés hivatkozási alapja is, amennyiben a versenyzőknek erre szükségük van a Thaiföldre utazáshoz.

Repertoár: az első fordulóban egy klasszikus mű (kb. 15 perc), a másodikban két különböző stíluskorszakból származó alkotás (összesen kb. 20 perc, az egyik darabnak azonosnak kell lennie az első fordulóban előadott kompozícióval)) tolmácsolása a feladat, a harmadikban pedig egyaránt lehet játszani az előző két forduló anyagából származó alkotásokat, illetve külön erre a fordulóra választott programot (a műsor hossza 30 perc).

Az első helyezés 300.000, a második 200.000, a harmadik 100.000 thb pénzjutalommal jár.

További információkat az érdeklődők a www.pgvim.ac.th oldalon olvashatnak. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.