Edu-Art

Vonósegyüttesek versenye Bangkokban

2013.05.02. 15:28
Ajánlom
2013 július 23-27-ig vonósegyüttesek számára rendeznek versenyt Bangkokban. A jelentkezési határidő május 20. Az idén első ízben megrendezett megmérettetésre a Princess Galyani Vadhana Institute of Music, valamint a Mahidol University zenei részlegének szervezésében kerül sor.

A versenyre egyaránt nevezhetnek vonóskvintettek (két hegedű, két brácsa és cselló, valamint két hegedű, brácsa és két cselló összetállításban is), -szextettek, -szeptettek, -oktettek, illetve maximum 15 tagot számláló vonós kamarazenekarok is - karmester nélkül. 1988 és 2001 között született, fiatal zenészek jelentkezését várják, nevezni egyébként bármely nemzet képviselőjeként lehet.

469194E4-2672-4F7F-8633-7288458CF094

Pécsett járt a Budapesti Fesztiválzenekar2012. április 2.

Jelentkezési lap a www.pgvim.ac.th oldalról tölthető le, a pályázati anyag elektronikus és postai úton is elküldhető. A postai küldeményeket a következő címre várják: Mr. Paris Paraschoudis, general manager Chair of String & Chamber Music Department Mahidol University, College of Music 25/25 Phutthamonthon Sai 4 Road Salaya, Phutthamonthon Nakhonpathom, 73170, Thailand.

Az angol nyelven kitöltött jelentkezési laphoz csatolandó:

- DVD-felvétel vagy a video file linkje az együttes produkciójáról; személyesen rögzített, bármiféle technikai beavatkozástól mentes zenei anyagot fogadnak csak el, hivatalosan megjelentetett és/vagy professzionálisan vágott felvétellel nem lehet pályázni; az anyag nem lehet hosszabb húsz percnél, fel kell tüntetni rajta az együttes nevét, az egyes művek címét és pontos játékidejét is, valamint a felvétel időpontját; emellett a hangzó mellékletnek a repertoárra vonatkozó kiírásoknak is meg kell felelnie - lásd alább, az egyes fordulók követelményeinek leírásánál (a szervezők külön felhívják rá a figyelmet, hogy postai küldemény esetén a jelentkezők ne tüntessenek fel a csomagon értéket, ellenkező esetben a vámhatóság nagy összegű illetéket szab ki)

- ajánlólevél (egy darab) a zenei élet valamely prominens személyiségétől

- az együttes digitális fotója, amely a verseny programfüzetében megjelenhet (fekete-fehér vagy színes, TIF vagy JPG formátumú, legalább 300 dpi felbontású kép digitálisan csatolva)

- 3000 thb (thai bat) nem visszatérítendő jelentkezési díj (100 USA dollárnak, illetve 75 eurónak megfelelő összeg), amelyet a következő számlára kérnek átutalni: PGVIEC 2013 (a számlatulajdonos neve), számlaszám: 157 - 0 - 13413 - 8, Krungthai Bank, részleg: Siyaek Arun Amarin, cím: 209,211 Somdejpharpinklaw Road, BangYeekhan, Bangphad, Bangkok 10700 Thailand, Swift code: KRTHTHBK

A kiválasztott jelentkezők a meghívásról írásbeli értesítést kapnak június 3-ig, amely a vízumigénylés hivatkozási alapja is, amennyiben a versenyzőknek erre szükségük van a Thaiföldre utazáshoz.

Repertoár: az első fordulóban egy klasszikus mű (kb. 15 perc), a másodikban két különböző stíluskorszakból származó alkotás (összesen kb. 20 perc, az egyik darabnak azonosnak kell lennie az első fordulóban előadott kompozícióval)) tolmácsolása a feladat, a harmadikban pedig egyaránt lehet játszani az előző két forduló anyagából származó alkotásokat, illetve külön erre a fordulóra választott programot (a műsor hossza 30 perc).

Az első helyezés 300.000, a második 200.000, a harmadik 100.000 thb pénzjutalommal jár.

További információkat az érdeklődők a www.pgvim.ac.th oldalon olvashatnak. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Elhunyt Heller Ágnes

A filozófus kilencven éves volt, a 444 értesülése szerint Balatonalmádiban érte a halál.
Klasszikus

Holnap kezdődik a Fesztivál Akadémia a Zeneakadémián

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét esti nagy koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket.
Zenés színház

Jesszumpeppi, az előzetes alapján borzasztónak tűnik a Macskák filmváltozata

Olyan világsztárok főszereplésével jön a Macskák című Lloyd Webber-musical filmváltozata, mint Taylor Swift, Ian McKellen és Judi Dench. Nem tűnik jónak.
Plusz

Sokkal több ilyen kölyök kéne ebbe az országba

Szokatlanul kulturált fesztiválozókra bukkantam, összebarátkoztam egy csigával, de aztán hamar tempót váltottam, ficamodott bokával toltam a Middlemist Redre. Színházat alapítottak egy erdő szélén. Bánkitó-napló négy napról.
Klasszikus

Miranda Liu három órán át játszott a zenekarnak, míg megkapta a koncertmesteri széket

Tizenkilenc évesen vált a legfiatalabb hazai koncertmesterré, igaz, meg is dolgozott érte. Miranda Liu még mindig csak huszonkettő, de már kvartettalapító, most pedig egy új kamarazenei fesztivált szervez az ősz beköszöntekor. Ez lesz a New Millennium.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.