Edu-Art

Zenei élmény a legkisebbeknek

2015.04.21. 09:45
Ajánlom
A Miskolci Szimfonikus Zenekar a 2014/2015-ös évadban indította útjára Ciróka koncertsorozatát a 0-3 éves korosztály számára azzal a céllal, hogy a zenében rejlő hihetetlen élményt és lehetőségeket minden korosztállyal megismertesse.

A sorozat nem titkolt célja, hogy bemutassa, az egészen kicsi gyermekek is nyitottak már a komolyzenére, csupán megfelelő szakmai koncepció és keretek szükségesek ahhoz, hogy számukra is élményt jelentsen a zene világa. A koncert április 26-án, vasárnap délelőtt 11 és délután 16 órakor kerül megrendezésre a Művészetek Háza galériáján, melyet a szervezők szőnyegekkel borítanak és a korosztálynak megfelelő eszközök, játékok és szolgáltatások is a babák és szülők rendelkezésére állnak. Az alig egy órás koncerten minden tekintetben a kisgyermekesek igényeihez és szükségleteihez próbálnak alkalmazkodni.

A műsor szakmai programjának kialakításán zenepedagógusok, zenészek és gyakorló szülők dolgoztak, akik figyelembe vették a babák speciális igényeit. Itt nem a megszokott értelemben vett zenei nevelés a cél, hanem felkelteni a babák figyelmét, és olyan zenei ingerekkel körülvenni őket, amelyeket otthoni környezetükben talán nem kapnak meg. A műsor elválaszthatatlan részét képezi a játék, a mozgásfejlesztés, éneklés, mondókázás és természetesen a magas színvonalú zenei előadás, melyre a Miskolci Szimfonikus Zenekar hivatásos művészei jelentik a garanciát. A vasárnap délelőtti és délutáni Ciróka babakoncerteken a legkisebbeket Bukáné Kaskötő Marietta zenepedagógus és a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei várják zenei kalandozásokra. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.