Edu-Art

ZENE.ON - amatőr tehetségkutató pályázat

2011.05.19. 18:39
Ajánlom
Beérkezési határidő: 2011. június 12. 8:00 óra

Az E.ON Hungária Zrt. a Liszt Ferenc év szellemiségéhez kapcsolódóan "ZENE.ON" címmel országos amatőr zenei tehetségkutató pályázatot hirdet 4 kategóriában.

A pályázat célja: Liszt Ferenc alkotói munkásságának népszerűsítése, közelebb vitele a kultúra és zene iránt érdeklődő emberekhez és a kreatív, zenei tehetséggel, vállalkozó szellemmel és önkifejező erővel rendelkező célcsoportokhoz, valamint a zenei tehetség és teljesítmények elismerése, a szó legnemesebb értelmében vett amatőr muzsikusok további zenei fejlődésének támogatása.

Pályázhatnak:
6-14 éves gyermekek a) egyéni és b) csoportos kategóriákban
pályázhatnak, az őket képző közoktatási intézmény (illetve tantestületének valamelyik tagja) általi nevezéssel.
14. életévüket betöltött személyek a) egyénileg és b) csoportosan nevezhetnek, saját nevükben, illetve csoportos nevezés esetén a csoport vezetője vagy kapcsolattartója által.
A pályázók kizárólag magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek lehetnek. 

Nem indulhat a pályázaton zenei szakközépiskola volt ill. Jelenlegi tanulója; valamint felsőfokú zenei tanulmányokat folytató ill. ilyen irányú tanulmányait már befejező hallgató.

A pályázat tárgya: Egy tetszőlegesen kiválasztott Liszt zenemű egy jellemző részletének klasszikus módon történő, vagy annak egyedileg átdolgozott, hangszerelt változatának előadásával lehet részt venni, a pályázó által megválasztott épített vagy természetes helyszínen. A pályázat kiírója minőségi, Liszt Ferenc szellemiségét tiszteletben tartó pályaműveket vár.

A pályázat menete: A pályázók előadásukról videofelvételt készítenek, amelyet a pályázati időszak határnapjáig a pályázat www.facebook.com/zeneon oldalára feltöltenek. A pályázaton való részvétel előfeltétele a pályázó Facebook oldalon történő regisztrációja és a pályázati kiírás feltételeinek való megfelelés és elfogadás.

Pályázati feltételek:
- 14 év alatti személyek és csoportok nevezése kizárólag az őket képző oktatási intézmény egyik tantestületi tagja által lehetséges.
- 18 év alatti személyek és csoportok nevezése esetében a pályázati határnapig be kell nyújtani a nevezett gyermek(ek) szülői hozzájáruló nyilatkozatát. A szülői hozzájáruló nyilatkozat beérkezése nélkül a pályázat érvénytelen.
- A szülői beleegyező formanyomtatvány a pályázat Facebook oldaláról letölthető. A szülői beleegyezést kitöltve, aláírva postai úton az alábbi címre kell visszaküldeni:
E.ON Hungária Zrt. Kommunikációs Osztály
Jelige: „ZENE.ON"
1051 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.
- A videofilm mozgókép és hang együttes rögzítésére alkalmas bármely eszközzel készülhet, akár mobiltelefonról is. A pályázati anyag elkészítésének és a pályázaton való részvételnek mindennemű költségét pályázó viseli.
- Maximálisan 2GB és 15perc feltöltésére van lehetőség.
- A videofilm mellett a pályázat érvényes benyújtásának előfeltétele a pályázó azonosítására szolgáló személyes adatainak hiánytalan megadása a pályázat Facebook oldalán erre a célra kialakított feltöltő felületen.
- A pályázatok elbírálásának alapját a videofilmen előadott Liszt-mű részletének zenei kidolgozottsága, hangzása és minősége képezi.
- A pályázatok zsűri által megválasztott nyertesei vállalják, hogy fellépőként részt vesznek a ZENE.ON pályázat záróeseményein.
- Minden pályázat automatikusan részt vesz a közönségdíjért folyó versenyben is. A közönségdíj nyertesét az összes beérkezett pályamunkára (nevezési kategóriától függetlenül) leadott szavazatok alapján állapítják meg. A legtöbb szavazatot kapott pályamunka nyeri a közönségdíjat. - A pályázatokat elbíráló zsűri döntése ellen jogorvoslatnak helye nincs.
- A pályázók elfogadják, hogy a pályázatra beküldött alkotásaikat vagy azok részleteit az E.ON Hungária Zrt. szabadon felhasználhatja, a szerző(k) nevének feltüntetésével promóciós és más célokból.
- A pályázat benyújtásával a pályázó felhatalmazza a pályázat kiíróját arra, hogy a jogi oltalom alatt álló szellemi alkotásokat a pályázat körében felhasználja és a pályázat elbírálását követően nyilvánosságra hozza.
- Az E.ON Hungária Zrt. a változtatás jogát fenntartja.
- A pályázati határidőt követően érkezett pályázat érvénytelen.
- A pályázaton az E.ON Hungária Csoport munkavállalói és családtagjaik nem vehetnek részt.

A beérkező pályaművek értékelése:
A pályaműveket az E.ON képviselőjéből (1 fő), szakértőből (1 fő), jeles hazai művészből (1 fő) álló háromfős zsűri bírálja el, a pályázati jelentkezés lezárását követően. Az eredményt legkésőbb 2011. június 17-én teszik közzé.
A zsűri a beérkezett pályaművek értékelésnél, egy maximálisan 5-7 perces jellemző részletet fog figyelembe venni.
A közzététel a pályázat Facebook oldalán és a www.eon.hu internetes oldalon történik, a nyerteseket telefonon és e-mail útján is értesítik.

Pályázat nyereményei:
A négy kategória mindegyikében hirdetnek győztest, az alábbiak szerint:
1. Egyéni kategóriák győzteseinek nyereménye: nettó 250.000 Ft. (kétszázötvenezer forint)
2. Csoportos kategóriákban a győztes csoport nyereménye: nettó 500.000 Ft. (ötszázezer forint)
A közönségdíj nyertesének nyereménye: nettó 500.000 Ft. (ötszázezer forint)

Díjátadás: A nyeremények ünnepélyes átadására 2011 júniusában kerül sor. A nyertesek fellépnek a díjátadó gálaműsorában.

További információt a zeneon@eon-hungaria.com email címen lehet kérni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.