Edu-Art

Zenés-színész szakképzés a Madách Musicalben

2011.03.25. 10:18
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. március 31.

A Madách Musical Táncművészeti Iskola a táncszakképzés mellett a 2011/2012. tanévre is meghirdeti zenés-színész szakképzését a Madách Színház művésztanárainak vezetésével.

Az érettségire épülő képzés időtartama hat félév, nappali tagozaton. A színpadi gyakorlatot a 3. félévtől a Madách Színház biztosítja.
Tanárok: Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó (színészmesterség), Kautzky Armand (beszéd). Az oktatásban közreműködnek továbbá a Madách Színház énektanárai, valamint a Madách Musical Táncművészeti Iskola tánctanárai.

A felvételi korhatár 24 év, előképzettség nem szükséges. Felvételi anyag: szabadon választott 10 vers, 4 monológ, 6-8 dal.
A bemutatni kívánt darabok listáját, a dalokhoz szükséges kottákat, illetve zenei alapot CD-n kérik a felvételi vizsgára elhozni.

Felvételi időpontok: 2011. április 23-24.
- 10.00-13.00 között szintfelmérő tánctudásból,;
- 14.00-18.00 között ének-próza felvételi vizsga.

A felvételihez szükséges adatlap a www.mmti.hu honlapról letölthető. A kitöltött adatlapot a marketing@mmti.hu e-mail címre, illetve postai úton kérik elküldeni az iskola címére: 1149 Budapest, Angol utca 75. - mely a felvételi és az oktatás helyszíne.

A felvételivel kapcsolatos további információ a +36 70 453 1316 és a +36 1 222 1402-es telefonszámokon kapható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.
Edu-Art oktatás

Felszabadulni a mozgásban

Harmadik éve működik a Budapesti Fesztiválzenekar projektje, a TérTáncKoncert. A Hősök terén látható látványos előadás mögött nehéz, de élményekkel teli munka van. A Fidelio a tértáncosok egyik vidéki regionális találkozóján járt.