Edu-Art

Zenetanárok Országos Zongoraversenye

2011.05.14. 10:39
Ajánlom
Jelentkezési határidő: 2011. június 10.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Garay János Általános Iskola és AMI Liszt Ferenc Zeneiskolája szervezésében 2011. október 19 - 22. között kerül megrendezésre a Zenetanárok XIV. Országos Zongoraversenye Szekszárdon, a Régi Megyeháza Dísztermében.

A találkozó - immár hagyományos - célja, hogy Liszt Ferenc és Szekszárd kapcsolatának jegyében fórumot biztosítson a zeneiskolai tanárok aktív előadóművészi munkájához.

Részvételi feltételek:
A versenyen - korhatár nélkül - részt vehetnek mindazok, akik legfeljebb a Zeneművészeti Főiskola 3, illetve 4 éves tanárképző tagozatán szerzett oklevéllel rendelkeznek. (Illetve azok is, akik 1968 előtt a Zeneművészeti Szakiskola tanárképző tagozatán végeztek.) Nem nevezhetnek azok, akik egyetemi szintű (zongoraművész) diplomával rendelkeznek, továbbá akik a versenyen korábban I. díjat nyertek.

A verseny kétfordulós, fordulónként legfeljebb 20 perces játékidővel. Kötelező mindkét fordulóban egy szabadon választott Liszt-mű (vagy Liszt-átirat) előadása.

Díjak:
I. 100.000 Ft
II. 80.000 Ft
III. 60.000 Ft

Nevezési díj: 10.000 Ft/fő
A versenyzők étkezéséről, szállásáról a szervezők gondoskodnak, utazási költségüket a versenyzőknek vagy az őket küldő intézménynek kell fizetni.

Nevezni a jelentkezési lap beküldésével lehet.

A részletes kiírás ezen a linken, valamint a Garay János Általános Iskola honlapján olvasható, ahol az eddig beérkezett nevezések és a versenyprogram is megtalálhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.