Edu-Art

Zenetudományi előadások a LFZE-n

2013.02.11. 14:00
Ajánlom
A Zeneakadémia Doktori Iskolájának tudományos előadássorozata legközelebb február 19-én várja az érdeklődőket. A 16 óra 30 perckor kezdődő előadást Somfai László tartja.

A Doktor Iskola előadássorozatának helyszíne a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ligeti György épülete (VII. ker. Wesselényi utca 52. földszint, 018. terem), ahol február 19-én Somfai László (LFZE Zenetudományi és Zeneelméleti Tanszék; MTA BTK Zenetudományi Intézet, Bartók Archívum) A kritikai életmű-összkiadás közreadójának felelőssége címmel tart előadást. A programot vezeti: Péteri Lóránt.

További előadások:

Március 5. 16:30 - Ismerjük eléggé Lajtha hangszeres gyűjtéseit?
Előad: Tari Lujza (LFZE Népzene Tanszék; MTA BTK Zenetudományi Intézet, Népzene- és Néptánckutató Osztály és Archívum)

Március 19. 16:30 - A zenetörténet ismeretlen kincsebányája: a győri Richter Archívum Richter János-hagyatéka Budapesten
Előad: Eckhardt Mária (LFZE Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont)

Április 9. 16:30 - Rekonstrukció és értelmezés: Utak és lehetőségek a zenei középkorkutatásban
Előad: Czagány Zsuzsa (MTA BTK Zenetudományi Intézet, Régi Zenetörténeti Osztály)

Április 23. 16:30 - A "nevelő szórakoztatás" válsága 1954-ben: A bányász-operett és a Fővárosi Vígszínház bukása
Előad: Heltai Gyöngyi (MTA-ELTE Válságtörténeti Kutatócsoport)

Május 14. 16:30 - Ismeretlen Liszt-dokumentumok német könyvtárakból
Előad: Hamburger Klára (MTA Zenetudományi Bizottság)

A program az "Aktív szakmai fejlesztés az LFZE Doktori Iskolában"  TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0022 projekt kertében valósulhatott meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.