Edu-Art

Zenével a betegség is elviselhetőbb

2016.03.03. 13:20
Ajánlom
Az Óbudai Danubia Zenekar jótékonysági koncertet ad a Semmelweis Egyetem, I. sz. Bókay Gyermekklinikán. Március 9-én délelőtt 11 órakor Haydn: A patikus című koncertet hallgathatják meg a kórházban bent fekvő és a járóbeteg ellátásban részesülő gyermekek.

A program összeállításánál vezérelvünk a változatosság, és a zenei igényesség. Készülünk operaelőadással, interaktív zeneszerző portréval és hangszerbemutatóval is az iskolák számára. Fontosnak tartjuk, hogy évről-évre meg tudjuk rendezni az ifjúsági sorozatunkat, hiszen nem csak a jelen, de a jövő közönségéért is felelősséggel tartozunk. Előadóművészként fontosnak tartjuk, hogy erőnkhöz és tehetségünkhöz mérten támogassuk a nehézségekkel küzdő embertársainkat. Az egészséges gyermekek mellett a beteg gyermekekhez is elvisszük a koncertélményt.

- mondta Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője

Az 1. Sz. Bókay Gyermekklinika évente mintegy 55 000 járó beteg és 8500 fekvőbeteg gyermeket lát el, teszi ezt lassan 180 éve.

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja (Fotó/Forrás: Óbudai Danubia Zenekar)

Nem csak a testi egészségéről fontos gondoskodni a gyermekeknek. Gyógyulásukhoz elengedhetetlen, hogy a lelkük számára is megtegyünk mindent a rendelkezésre álló eszközökkel. A gyerekklinika törekszik arra, hogy hagyományokat ápolva és egyúttal a jövőbe hidat építve mind gyermekbarátibb gyógyházzá váljon. Ebben próbál segíteni az Óbudai Danubia Zenekar előadása a gyógyuló gyermekek számára.

Ringató - Hazay Tímea

Ringató - Hazay Tímea (Fotó/Forrás: Marosi Viktor)

"Puhábbá varázsoljuk a kórházi környezetet"

Hazay Tímea 2014 januárjában önkéntes alapon indította el a Ringató módszer koraszülött intenzív osztályokon megvalósuló formáját. A pedagógus szakmai vezetésével a PIC Ringató mára nyolc kórházban segíti az inkubátorban fekvő kisgyermekek felépülését. Hazay Tímeával beszélgettünk.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.