Edu-Art

Zenével a betegség is elviselhetőbb

2016.03.03. 13:20
Ajánlom
Az Óbudai Danubia Zenekar jótékonysági koncertet ad a Semmelweis Egyetem, I. sz. Bókay Gyermekklinikán. Március 9-én délelőtt 11 órakor Haydn: A patikus című koncertet hallgathatják meg a kórházban bent fekvő és a járóbeteg ellátásban részesülő gyermekek.

A program összeállításánál vezérelvünk a változatosság, és a zenei igényesség. Készülünk operaelőadással, interaktív zeneszerző portréval és hangszerbemutatóval is az iskolák számára. Fontosnak tartjuk, hogy évről-évre meg tudjuk rendezni az ifjúsági sorozatunkat, hiszen nem csak a jelen, de a jövő közönségéért is felelősséggel tartozunk. Előadóművészként fontosnak tartjuk, hogy erőnkhöz és tehetségünkhöz mérten támogassuk a nehézségekkel küzdő embertársainkat. Az egészséges gyermekek mellett a beteg gyermekekhez is elvisszük a koncertélményt.

- mondta Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője

Az 1. Sz. Bókay Gyermekklinika évente mintegy 55 000 járó beteg és 8500 fekvőbeteg gyermeket lát el, teszi ezt lassan 180 éve.

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja (Fotó/Forrás: Óbudai Danubia Zenekar)

Nem csak a testi egészségéről fontos gondoskodni a gyermekeknek. Gyógyulásukhoz elengedhetetlen, hogy a lelkük számára is megtegyünk mindent a rendelkezésre álló eszközökkel. A gyerekklinika törekszik arra, hogy hagyományokat ápolva és egyúttal a jövőbe hidat építve mind gyermekbarátibb gyógyházzá váljon. Ebben próbál segíteni az Óbudai Danubia Zenekar előadása a gyógyuló gyermekek számára.

Ringató - Hazay Tímea

Ringató - Hazay Tímea (Fotó/Forrás: Marosi Viktor)

"Puhábbá varázsoljuk a kórházi környezetet"

Hazay Tímea 2014 januárjában önkéntes alapon indította el a Ringató módszer koraszülött intenzív osztályokon megvalósuló formáját. A pedagógus szakmai vezetésével a PIC Ringató mára nyolc kórházban segíti az inkubátorban fekvő kisgyermekek felépülését. Hazay Tímeával beszélgettünk.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Tánc

Carlos Acosta balettigazgató lett

A kubai utcagyerekből generációja egyik legkiemelkedőbb művészévé avanzsált táncost választották a Birmingam Royal Ballet új balettigazgatójának.
Vizuál

Társadalmi, politikai kérdéseket feszegetnek a 69. Berlinale versenyfilmjei

Összeállt a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) versenyprogramja, az Oscar-díjas francia színésznő, Juliette Binoche vezette zsűrinek 17 alkotás közül kell kiválasztania a legjobbat. A magyar filmet Mészáros Márta, Buda Flóra Anna, Tóth Luca és Tasnádi Zsófia képviseli.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.