Edu-Art

Zenével a betegség is elviselhetőbb

2016.03.03. 13:20
Ajánlom
Az Óbudai Danubia Zenekar jótékonysági koncertet ad a Semmelweis Egyetem, I. sz. Bókay Gyermekklinikán. Március 9-én délelőtt 11 órakor Haydn: A patikus című koncertet hallgathatják meg a kórházban bent fekvő és a járóbeteg ellátásban részesülő gyermekek.

A program összeállításánál vezérelvünk a változatosság, és a zenei igényesség. Készülünk operaelőadással, interaktív zeneszerző portréval és hangszerbemutatóval is az iskolák számára. Fontosnak tartjuk, hogy évről-évre meg tudjuk rendezni az ifjúsági sorozatunkat, hiszen nem csak a jelen, de a jövő közönségéért is felelősséggel tartozunk. Előadóművészként fontosnak tartjuk, hogy erőnkhöz és tehetségünkhöz mérten támogassuk a nehézségekkel küzdő embertársainkat. Az egészséges gyermekek mellett a beteg gyermekekhez is elvisszük a koncertélményt.

- mondta Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője

Az 1. Sz. Bókay Gyermekklinika évente mintegy 55 000 járó beteg és 8500 fekvőbeteg gyermeket lát el, teszi ezt lassan 180 éve.

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja (Fotó/Forrás: Óbudai Danubia Zenekar)

Nem csak a testi egészségéről fontos gondoskodni a gyermekeknek. Gyógyulásukhoz elengedhetetlen, hogy a lelkük számára is megtegyünk mindent a rendelkezésre álló eszközökkel. A gyerekklinika törekszik arra, hogy hagyományokat ápolva és egyúttal a jövőbe hidat építve mind gyermekbarátibb gyógyházzá váljon. Ebben próbál segíteni az Óbudai Danubia Zenekar előadása a gyógyuló gyermekek számára.

Ringató - Hazay Tímea

Ringató - Hazay Tímea (Fotó/Forrás: Marosi Viktor)

"Puhábbá varázsoljuk a kórházi környezetet"

Hazay Tímea 2014 januárjában önkéntes alapon indította el a Ringató módszer koraszülött intenzív osztályokon megvalósuló formáját. A pedagógus szakmai vezetésével a PIC Ringató mára nyolc kórházban segíti az inkubátorban fekvő kisgyermekek felépülését. Hazay Tímeával beszélgettünk.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Kiderült, kik ők: Kult50 – A kultúra 50 arca

Megvan A kultúra 50 arca, a legújabbak, akik 2018-ban „pörgették a magyar kultúrát”, és jelentős teljesítményük miatt tíz kategóriában bekerültek az idei Kult50-be. A Fidelio kiadványát és egész évre kiterjedő programját ma délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban.
Klasszikus

"Tartozunk Bartóknak és Kodálynak" – Rohmann Ditta és a Söndörgő a Kult50-ben

Indul a Kult50 videósorozata! Hetente két alkalommal jelentkezünk videóval, melyekben párosával mutatjuk be az idei Kult50 szereplőit. Az első részben Rohmann Ditta csellóművészt és Eredics Benjamint, a délszláv népzenét játszó Söndörgő zenekar egyik tagját ültettük le beszélgetni, akik korábban soha nem találkoztak személyesen.
Klasszikus

Túlélte a Notre Dame orgonája, de nem tudjuk, meg fog-e szólalni

A hangszerben három-négy évszázad orgonaépítői tapasztalata egyesült, különlegessége éppen a korában rejlett. Szívfájdító belegondolni, hogy lehet, soha nem fog megszólalni.
Színház

Elhunyt Bács Ferenc színművész

Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után április 16-án, kedden elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára.
Tánc

Elmaradó előadások az Experidance Társulatnál (FRISSÍTETT CIKK)

A Román Sándor vezette társulat közleménye szerint a repertoár bemutatása csak időszakosan szünetel, amelynek oka nyolc táncművész távozása. (CIKKÜNK FRISSÜLT.)

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Edu-Art gyerek

Kányádi Sándor mesét mond a krumpliról

A televízió hőskorában, amikor a látványláda értéket közvetített, Kányádi Sándor elmondta a Krumplis mesét a Cimbora című tévéműsorban. A műsor nevét azóta alapítvány őrzi, és a Balatonon rendeznek foglalkozásokat a gyerekeknek.
Edu-Art bohóc

Csinálj magadból hivatásos bohócot!

40 év után először indul nappali tagozatos bohócképzés a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában érettségizett fiatalok számára. Emellett más, a cirkuszművészettel kapcsolatos felnőtt szakképzésekre is lehet jelentkezni augusztus 21-ig.
Edu-Art interjú

„Nem biztos, hogy csak a szép hangban lehet gyönyörködni”

Fekete Mari zenei vezető, művésztanár, 55 éve tanít zenés színpadi gyakorlatot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A pályán eltöltött évtizedekről, régről és a máról, énektanításról és tizenkét németül tátogó törpéről beszélgettünk vele.
Edu-Art tünet együttes

Menedzsert és táncosokat keres a Tünet Együttes!

A független hazai kortárs tánc és színházi élet meghatározó társulata keresi legújabb csapattagjait.
Edu-Art müpa

Tehetségkutatót rendez a Müpa

"A föld alól is előkeresi a tehetségeket a Müpa" - avagy ismét megrendezik a rendhagyó, underground tehetségkutatót a Müpa mélygarázsában. A május 10-ig pályázó zenekarok közül a Müpában idén fellépő zenészekből álló szakmai zsűri választja ki az öt nyertest, akik május 26-án önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon.