Klaudia

Életveszélyes a zeneiskola épülete Lentiben?

2010.09.05. 19:19

Programkereső

Életveszélyesnek nyilvánították a zeneiskola épületét Lentiben, így átmenetileg új helyre költöztették a művészeti oktatást - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

Az intézményt azért kellett bezárni, mert a tűzoltóság az áprilisi hatósági ellenőrzés során több szabálytalanságot is tapasztalt; az elektromos hálózat, a világítótestek és egyéb elektronikus szerelvények nem rendelkeztek érintésvédelemmel, így fennállt a közvetlen áramütés veszélye - nyilatkozta a lapnak Pál Attila alpolgármester.

Az önkormányzat kezdeményezte az érintés- és tűzvédelmi munkálatok elvégzését, de a munka több hónapig is eltarthat. A tervezési fázis nyáron már lezajlott, ennek a költségét a városi önkormányzat átvállalta az intézménytől - olvasható a napilapban.

A határ menti város önkormányzata nem akarja megszüntetni a zeneiskolát, az átköltöztetése műszaki okok miatt vált szükségessé. Ha az épület alkalmassá válik a rendeltetésszerű használatra, a művészeti oktatás az idei tanévre beiratkozott százöt növendékkel a Templom téri épületben folytatódik majd.