György

Meghallgatás a Bard College Konzervatóriumába

2010.09.10. 15:17

Programkereső

A New York állam-beli Bard College Konzervatórium meghallgatásokat tart Budapesten, a 2011-2012-es tanévre felsőoktatásba jelentkezőknek. A próbajátékra október 5-én kerül sor.

A Bard Konzervatórium egyedülálló, integrált programja keretében minden Bachelor of Music programot végző diáknak követelmény a Bachelor of Arts programot is elvégezni a Bard College-on, így a zenei diploma mellett mindegyikük egy második diplomát is szerez egy, a zenén kívül eső területen. A konzervatóriumban jelenleg 14 magyar zenész tanul, tanári karában pedig olyan együttesek tagjai találhatóak, mint a Guarneri, az Emerson, a Shanghai és az Orion Vonósnégyesek, az American Brass Quintet, a Metropolitan Opera Zenekara és a New York-i Filharmonikusok. 

Bard
Bard

A próbajátékra minden, első diplomája megszerzése előtt álló zenész jelentkezhet, de elsősorban az alábbi hangszereken tanulókat várják: hegedű, brácsa, cselló, bőgő, klarinét, oboa, zongora, ütőhangszerek.

A meghallgatásokat 2010. október 5-én, kedden, a Nádor Teremben tartják (Vakok Általános Iskolája, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.). A próbajátékon jelen lesz dr. Robert Martin, a Bard College Konzervatóriumának igazgatója is, hogy találkozzon a jelentkezőkkel és megválaszolja a felmerülő kérdéseket.

Részletes tudnivalókat és a jelentkezési lapot innen lehet letölteni, a Bard College Konzervatóriumról pedig a főiskola honlapján tájékozódhatnak.