Gábor, Karina, Ders

Bemutatkozik a Budapest Tánciskola

2010.10.05. 10:21

Programkereső

A hivatásos kortástáncos-képzést nyújtó Budapest Tánciskola október 6-án a Nemzeti Táncszínházban mutatja be legújabb alkotásait.
Budapest Tánciskola
Budapest Tánciskola

A diákok, tanáraik és vendégművészek kreatív munkájának aktuális eredményeit a Trafó és a MU Színház évtizedek óta, az utóbbi években pedig már a Nemzeti Táncszínház is egyre gyakrabban látja vendégül. A bemutatott művek egyszerre újszerűek és népszerűek, jellemzőjük a hagyományápolás és újszerűség közötti egyensúly megőrzése.

Az est darabjainak közös vonása, hogy a bemutatott művek egytől egyig a benne szereplők aktuális együttműködésén alapulnak. Fontos nekünk, hogy ne az "utókornak" táncoljunk, hanem a JELENlevőknek. A NYÁRI TERMÉS-ben a táncosok motívumait állítja a koreográfus saját elképzelései szolgálatába. Az ImPair időjátéka Pelles Nikolett lekötött szólója és a színpadon hozzá születő dobkíséret. A HAIDAU-ban egy több évszázados hagyomány - a magyar néptánc kultúra - találkozik a kortárstánc legkorszerűbb táncnyelvi és kompozíciós elveivel. JELENlevők? Szépen ölelik egymást e szóban IDŐ és TÉR. Az ERŐ-vel kiegészítve e három alkotja a RecepTánc közös nyelvezetét.

Közvetlenül az előadás után beszélgetés kezdődik, mely úgy ad segítséget a tánc nyelvezeteinek gazdagabb megértéséhez, hogy nem csorbítsa a néző véleményformálásának szabadságát. A beszélgetés moderátora a rendező, egyben a Budapest Tánciskola igazgatója, Angelus Iván.

2010. október 6. 19:00 Nemzeti Táncszínház

NYÁRI TERMÉS

Koreográfia: Molnár Csaba

Tánc: Bódi Alexandra, Csák Beatrix, Csasznyi Blanka, Drávucz Petra, Hrotkó Heléna, Kelemen Patrik, Petrovics Sándor, Szentinek Csaba, Szűcs Ida

Zene: J. S. Bach, Glenn Gould előadásában felvételről

ImPair

Koreográfia, tánc: Pelles Nikolett

Dob:  Csuzi Márton

HAIDAU

Koreográfia, tánc: Bódi Alexandra, Bordás Emil, Csák Beatrix,

Csuzi Márton, Drávucz Petra, Kelemen Patrik, Szűcs Ida

Zene: Dresch Mihály

RecepTánc

Koreográfia, tánc: Bakó Tamás, Bódi Alexandra, Bordás Emil, Csák Beatrix,

Csasznyi Blanka, Csuzi Márton, Drávucz Petra, Hársfai Noémi, Hrotkó Heléna,

Kelemen Patrik, Szentinek Csaba, Szűcs Ida, Vass Imre

Zene: A helyszínen alakuló montázs

Koncepció, instrukciók, zenei montázs: Angelus Iván