Gábor, Karina, Ders

Nemzetközi zenei ifjúsági tábor Pécsett

2010.10.21. 18:01

Programkereső

A Pécsi Ifjúsági Központ immáron negyedik éve szervezi meg a „European Start" című nemzetközi zenei ifjúsági tábort.

A 2010. október 23-31. közötti rendezvényre az eddigi magyar, osztrák, román, belga és finn résztvevők mellé idén német és szlovák fiatalokat is várnak.
A szervezők a fiatalok kiválasztásakor továbbra is törekednek arra, hogy amatőr zenészek legyenek, illetve valamilyen formában a zene területén tevékenykedjenek, hiszen a projekt közös nyelve továbbra is a zene. Ez az eddigi tapasztalatok alapján sikeres együttműködést tesz lehetővé, mindamellett a különböző kultúrák megismerését is segíti.

Idei a „European Start" fő témája a szegénység és a társadalmi kirekesztés. A szervezők célja, hogy a részvevők felismerjék e problémakör jelentőségét és a személyes cselekvés fontosságát.
A munkamódszer idén is az egymás kultúrájából való felkészülés, a közös kreatív tevékenység, amely a nem-formális oktatás, nevelés eszközét alkalmazza. A fiatalok egy adott gondolatmeneten belül önállóan, kreatívan bonthatják ki és ütköztethetik tapasztalataikat. A szervezők speciális foglalkozások keretében teszik érzékletessé a fő prioritás köré épülő problémákat, és olyan megoldásokat kerestetnek a részvevőkkel, amelyeket aztán saját közegükben a látottak és hallottak alapján tovább tudnak adni.