Beáta, Izolda, Lea

Mozart és Moz'Art

2010.10.23. 17:00

Programkereső

Ezzel a címmel indít az osztrák zeneszerző művészetével foglalkozó hangversenysorozatot vasárnap a Concerto Budapest és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem.
Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart

A sorozatban, amelynek házigazdája a Zeneakadémia rektora, Batta András lesz, fiatal tehetségek tolmácsolásában lesznek hallhatók a csodagyerek muzsikus-zeneszerző művei. A vasárnapi koncerten, amely az Ahogy tetszik-Mozart népszerűsége címet kapta, elhangzik a Szöktetés a szerájból nyitánya, Cecilio szenátor áriája a Lucio Silla című operából, Figaro áriája a Figaro házasságából, a Les petits riens balettzene, az Öt kontratánc és a Kis éji zene egy-egy részlete, valamint a Haffner szerenád. Vezényel Keller András, közreműködik Szemere Zita harmad- és Gradsach Zoltán ötödéves növendék.

2010. október 24. 19:30

Thália Színház

Műsorvez.: Batta András
Km.: a Liszt Akadémia fiatal tehetségei
Vez.: Keller András

Ahogy Tetszik - Mozart népszerűsége
Mozart: Szöktetés a szerájból - nyitány; Lucio Silla - Cecilio szenátor áriája („Il tenero momento"); Les petits riens (balettzene) - részlet; Figaro házassága - Figaro áriája („Non più andrai"); Kis éji zene, K 525 - részlet; „Haffner" szerenád, K 250