Béla

Varázsceruza rajzpályázat operai élményekről

2010.11.13. 14:58

Programkereső

Beadási határidő: 2011. január 7.

A Magyar Állami Operaház Budapest ismét rajzversenyt hirdet, amelyen korábbi vagy mostani operai élményeitek alapján készült képekkel vehettek részt.

Korcsoportok:
- 3-6 éves kor,
- 7-10 éves kor,
- 11-14 éves kor,
- 15-18 éves kor.

A rajzok hátuljára feltétlenül írjátok rá a következőket:
- Varázsceruza rajzverseny,
- a kép címe,
- név,
- életkor,
- lakcím,
- telefonszám,
- e-mail cím,
- az operalátogatás időpontja.

Az alkotásokat szabadon választott technikával, A/3-as vagy A/4-es méretben készíthetitek el.

Beadás módja:

A rajzokat postán (Magyar Állami Operaház Budapest, Gémes Szilvia részére, 1061 Budapest, Andrássy út 22.), illetve az Operaház művészportáján (1061 Budapest, Hajós u.) várjuk 2011. január 7-ig.

Pályázati szabályzat:

A pályázat postázásával vagy személyes átadásával a pályázó - kiskorú esetén annak törvényes képviselője - elfogadja a következőkben részletezett szabályzatot: A rajz benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy díjazása esetén a Magyar Állami Operaház Budapest a zsűri által kiválasztott rajz teljes körű felhasználási és hasznosítási jogát megszerezze. A kiválasztott pályamű mint szellemi alkotás a pályázó tulajdonában marad, de a Magyar Állami Operaház Budapest megszerzi annak a vonatkozó jogszabályok szerinti teljes körű, korlátlan, valamennyi felhasználási jogra kiterjedő felhasználási és hasznosítási jogát. Ennek alapján a Magyar Állami Operaház Budapest a rajzzal szabadon rendelkezhet, azt bármikor, időbeni és területi korlát nélkül, kül- és belföldön bármilyen kiadványban - beleértve az utánnyomást is - és egyéb promóciós eszközként, bármilyen formában felhasználhatja, sokszorosíthatja, terjesztheti és kiállíthatja. A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a kiadványokban, promóciós eszközökön neve szerzőként nem kerül feltüntetésre.

A zsűri tagjai:
- Csavlek Etelka operaénekes, keramikusművész,
- Székely Annamáriafestőművész,
- Zenovitz Zénó festőművész, az Operaház festőműtermének vezetője,
- Miksa Bálint festőművész.

Ünnepélyes díjátadás:

2011. február 6., vasárnap 11:00, a Pomádé király új ruhája előadás előtt a színpadon.

A díjazott alkotásokat honlapunkon tesszük közzé, azokat nem áll módunkban visszaadni. 12 nyertest hirdetünk, akik az Operaház és támogatóink által felajánlott értékes nyereményekben részesülnek.

http://www.opera.hu