Géza

Drámaíró és adaptációs pályázat

2010.12.02. 15:09

Programkereső

Beadási határidő: 2010. december 31.

A Füredi Játékszín Közhasznú Alapítvány - társszervezőivel együtt - "Amatőr Színjátszók tapasztalatcseréje és találkozói" című projektje keretében A kisebbségi együttélés nehézségei és lehetőségei címmel drámaírói és adaptációs pályázatot hirdet.

A pályázatra olyan eredeti drámákat várunk, illetve olyan lírai és epikus művek adaptációit kérjük - terjedelmi és műfaji megkötöttségek nélkül -, amelyek korunk égető problémáját, a kisebbségben élést mai élethelyzeteken, a mindennapok konfliktusain keresztül világítják meg. Bízunk abban, hogy a színpadi művek a kisebbségi létnek nemcsak a gondjait, hanem értékőrző és teremtő erejét, pozitív megoldásait is fel tudják majd mutatni. Arra biztatjuk leendő alkotóinkat, hogy a "kisebbség" fogalmát értelmezzék a lehető legtágabban, s fordítsák figyelmüket és energiájukat a téma emberi oldalának minél plasztikusabb kimunkálására. Középiskolás pályázóinkat arra ösztönözzük, hogy a téma kidolgozásakor éljenek bátran a diákszínjátszó hagyományok eszköztárával, kínáljanak minél jobb játéklehetőséget diákszínjátszós társaiknak.

A pályázat nyilvános, azon bárki részt vehet. Pályázni eddig ki nem adott, magyar nyelven íródott (magyarra fordított) művekkel lehet.

A pályázatok beadási határideje: 2010. december 31.

A pályaműveket 2 nyomtatott példányban (12-es betűméret, 1,5-es sortáv, Times New Roman betűtípus), számozott oldalakkal, irattartóba lefűzve, valamint digitális formában (CD-n) is kérjük eljuttatni az alábbi címre: Városi Könyvtár, 8230 Balatonfüred, Kossuth u. 35.

A pályázat jeligés. Kérjük, hogy a jeligét a pályázat borítólapján és a CD-n is tüntessék fel. A szerző nevét, életkorát, címét, telefonszámát és e-mail címét lezárt, jeligével ellátott borítékban csatolják a pályázathoz.

A pályázatra beérkező munkákat a zsűri két kategóriában (mindkét kategóriában korosztályonként megbontva) bírálja el:

I. kategória: eredeti drámák (diák/20 éves korig és felnőtt korosztály/20 évtől)
II. kategória: adaptációk (diák/20 éves korig és felnőtt korosztály/20 évtől)

Díjazás:
A zsűri mindkét kategóriában (korosztályonként megbontva) I-III. díjat ad ki.
A pályázatok összdíjazására fordítható keret: 3000 euró

Eredményhirdetés:
2011. július 1-7. között a Játékszíni Napok keretében, Balatonfüreden.

A díjnyertes pályázókat levélben értesítjük.

Az eredményt közzétesszük a http://www.furedijatekszin.hu honlapon.