Béla

Meghosszabbított jelentkezési határidő az Ifjúsági Világkórus meghallgatására

2011.01.10. 12:00

Programkereső

Kórusénekesi tapasztalattal rendelkező, amatőr és félprofi énekesek jelentkezését várja az Ifjúsági Világkórus (World Youth Choir) 2011-es nyári turnéjára, amelyre ezúttal Argentínában és Uruguayban kerül sor. A magyarországi meghallgatást az Ifjú Zenebarátok Egyesülete (Jeunesses Musicales Hungary) és a Magyar Kóruskastély közösen rendezik, időpontja: 2011. január 13. és 20. A jelentkezés határideje: január 11.
Ifjúsági Világkórus
Ifjúsági Világkórus

Az Ifjúsági Világkórust a Jeunesses Musicales International a Nemzetközi Kóruszenei Szövetséggel (IFCM) közösen hívta életre 1989-ben, ma az Európai Kórusszövetség - Europa Cantat (ECA-EC) is támogatja működését. A mintegy 40 országból verbuvált, közel 100 tagú együttes azóta Európa, Ázsia és Latin-Amerika neves hangversenytermeiben adott nagysikerű koncerteket, az UNESCO hivatalos békeköveteként népszerűsítve a sokszínűséget és az elfogadást.

Az együttes magyarországi meghallgatására január 13-án kerül sor (túljelentkezés esetén a pótnap január 20.) a pomázi Magyar Kóruskastélyban. Mindazok jelentkezhetnek, akik 2011. július 1-ig betöltik 17., de még nem töltik be 27. életévüket és legalább középfokú szinten beszélnek angolul.

A meghallgatáson a jelentkezők egy blattolási feladat és a hangterjedelem vizsgálata után Pau Casals O Vos Omnes című kórusmű-részletének hangfajuknak megfelelő szólamának zongorakíséretes előadásával, valamint egy szabadon választott, a hangfajnak megfelelő ária vagy műdal éneklésével mutathatják meg tehetségüket.

A nemzeti szintről továbbjutók közül a hazai meghallgatásról készülő hangfelvétel alapján rangos nemzetközi zsűri választja ki a kórusba kerülő énekeseket.

A jelentkezéseket legkésőbb január 11-ig várják elektronikus úton a music@choralcastle.hu címen.

A jelentkezés részletes feltételei ide kattintva olvashatók.

Kérjük, a felhívást továbbítsa az intézményi kórusvezetőknek, énektanároknak, illetve énekeseknek!