Eleonóra

I. Kenesei Kodály Kurzus

2011.02.15. 13:21

Programkereső

2011 június 27. és július 4. között rendezik meg Balatonkenesén az I. Kenesei Kodály Kurzust Bartalus Ilona művészeti vezetésével, általános- és középiskolai énektanárok, zeneiskolai- és zeneművészeti szakközépiskolai szolfézstanárok, kóruskarnagyok, zenekedvelő érdeklődők részére.

A kurzus célja a zenei alapkészségek és zenehallgatási készségek egybefonása, kórusépítési, intonációs nevelési, hangképzési, vezényléstechnikai ismeretek elmélyítése, Kodály énekgyakorlatok újra felfedezése, valamint a hangszeres és kórusrepertoár bővítése. A program része továbbá hangszeres témákon alapuló szolfézsetűdök kreatív feldolgozása, és a módszertani tudás bővítése Bartalus Ilona művészeti vezető, és ifj. Sapszon Ferenc vezetésével.

A tanításon, előadásokon kívül egyéb művészeti programokat is ajánlanak a kurzus szervezői: esténként koncerteket, filmvetítéseket, kiállítást rendeznek a helyi Református templomban és a Kultúra Házában. Ezenkívül természetesen lehetősége lesz a résztvevőknek Balatonkenesét megismerni, kirándulni és élvezni a Balatont. A kurzusra határon túli és külföldi jelentkezőket is várnak!

Kenesei Kodály Kurzus
Kenesei Kodály Kurzus

További információ: Kultúra Háza
8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24.
Telefon: 88/594 500
kodalykurzusbalatonkenese@gmail.com

innen