Zsuzsanna

Robert Bosch Alapítvány ösztöndíja kulturális menedzsereknek

2011.02.18. 18:16

Programkereső

Jelentkezési határidő: 2011. március 6.

A Robert Bosch Alapítvány 12 felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatal kulturális menedzser pályázatát várja Közép-, Kelet- és Délkelet-Európából egy 13 hónapos ösztöndíjra, amelynek keretében az ösztöndíjat elnyerők a kulturális menedzsment területén szerezhetnek új ismereteket Németországban.

Az ösztöndíjasok feladata, hogy a 2011 októberétől kezdődő képzési folyamatban innovatív projektek segítségével bemutassák országuk kortárs kultúráját és művészetét Németországban. Az ösztöndíjasok Németország egész területén (Berlin kivételével) elszórtan kulturális intézményekben fognak dolgozni. A képzési program fontos elemei a szakmai szemináriumok, amelyek témakörei a projekttervezés, támogatásszerzés, sajtókapcsolatok és PR, valamint vezetési ismeretek.

A pályázóval szemben támasztott elvárások:

Olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában élnek, és az alábbi feltételeknek megfelelnek:
- projekt- és munkatapasztalat a kulturális menedzsment területén
- meglévő kapcsolatrendszer országának fiatal alkotóművészeivel és a kulturális élet további szereplőivel
- jó német nyelvtudás
- felsőfokú végzettség
- átlagon felüli szabad alkotási kedv és önállóság

A Robert Bosch Stiftung Alapítvány juttatásai:

Az ösztöndíjasok 13 hónapon keresztül havi 1000 EUR ösztöndíjban részesülnek. A Németországba történő kiutazás, illetve a továbbképzések helyszínére való utazás költségeit szintén az alapítvány fedezi. Az ösztöndíjasok baleset- és betegbiztosításban, illetve kötelező felelőségbiztosításban részesülnek. Az ösztöndíj lejárta után a kedvezményezett további támogatást kaphat, hogy hazájában a munkavállalás kezdeti nehézségeit áthidalhassa. 2011 októberében bevezető képzés segíti az ösztöndíjasokat, melyet további szakmai képzések követnek. Az ösztödíjasok megismerkednek a Robert Bosch Alapítvány további programjaival, azok résztvevőivel, illetve a nemzetközi kulturális politika több jelentős szereplőjével.

A jelentkezés német nyelven, csak online-módon lehetséges 2011. március 06-ig a www.moe-kulturmanager.de honlapon.
Plakát
Programfüzet
Jelentkezési információk