Irén, Írisz

Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíj

2011.03.02. 11:45

Programkereső

Beadási határidő: 2011. március 16.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Nemzeti Táncszínház ösztöndíjas pályázatot hirdet fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal - elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel foglalkozók részére. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez. Az ösztöndíjak odaítéléséről A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kinevezett szakmai kuratórium dönt.

Ösztöndíjban részesülhet: évente 10 fő.

Pályázhatnak: előadóművész esetén: 1981. január 1. után születettek, alkotóművész és egyéb tevékenység esetén: 1976. január 1. után születettek.

Az ösztöndíj bruttó összege: 80 000 Ft/hó.

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, 2011. január 1-jétől kezdődően

Az ösztöndíjat egy éves programmal lehet megpályázni. Pályázhatnak a táncművészet bármely ágában (balett, néptánc, alternatív tánc- és mozgásszínház) dolgozó előadó-, alkotóművészek, tánctudománnyal és táncpedagógiával foglalkozók, akik eddigi tevékenységükkel igazolták kiemelkedő képességeiket választott táncművészeti irányzatukban. Egy pályázó legfeljebb három alkalommal nyerheti el. A pályázatban nem vehetnek részt nappali tagozatos diákok.

A pályázatok benyújtása:
A pályázatokat a Nemzeti Táncszínházhoz kell benyújtani személyesen munkaidőben vagy postai úton.
Felelős munkatárs: Sándorné Sztana Ágnes.
Cím:1014 Budapest, Színház u. 1-3.
Telefon: 457-0848

A teljes pályázati kiírás, az adatlap és a nyilatkozat letölthető a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapjáról www.nefmi.gov.hu, és a www.nemzetitancszinhaz.hu honlapról.