Emőke

Megszépült és kibővült a salgótarjáni Kodály Zoltán Iskola

2011.03.17. 10:26

Programkereső

Befejeződött a salgótarjáni Kodály Zoltán tagiskola felújítása és bővítése, az uniós támogatással elkészült intézményt májusban adják át .
kodaly iskola
kodaly iskola

A média képviselői számára szervezett bejáráson Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere elmondta: az 1950-es években épült iskola felújítására 489,8 millió forintot nyert el az önkormányzat az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatán, ezt 300 millió forintos önrésszel egészítették ki. Az önrészhez 141,3 millió forintot nyert a város az EU önerő alapból.

Az egy évig tartó felújítás során hat új tantermet és szaktantermeket, illetve egyéni fejlesztő szobákat és csoportszobákat is kialakítottak. A tanulók száma a beruházást megelőzően 425-450 közötti volt, a bővítésnek köszönhetően 550 diákot fogadhatnak az iskolában, amelyet akadálymentesítettek. A diákok és a pedagógusok a tavaszi szünet után költöznek vissza a felújított iskolába, amely a következő tanévtől működik teljes kapacitással. A helyiek más szempontból is örülhetnek a beruházásnak, hiszen az iskolafejlesztés salgótarjáni munka eredménye: a tervező és a kivitelező cég is helybeli.