Klaudia

Falfestő pályázat gyerekeknek

2011.03.20. 10:56

Programkereső

Beküldési határidő: 2011. május 30.

Fesd át a szürke falakat, tedd színesebbé a környezetedet!

A Műcsarnok falfestő pályázatot hirdet 6-16 éves gyermekek számára. 

A pályázat célja, hogy lehetőséget teremtsen a gyermekek számára megtapasztalni a falra festés örömét, valamint az alkotás szabadságának az érzését. Emellett szeretnénk, ha a pályázatban résztvevő fiatalok megismerkednének a köztéri művészet (public art) műfajával. Igény szerint egy falfestéssel kapcsolatos előadáson, foglalkozáson is részt vehetnek a pályázni vágyók, egy tanóra keretében.

A pályaművekről készült dokumentációs anyagot előreláthatólag a Műcsarnok Menü Pont galériájában mutatják be 2011-ben.

Pályázati feltételek:

- A pályázatra 6-16 éves korú gyermekek egyéni vagy csoportos alkotásait várják. Bármilyen falfestménnyel lehet pályázni, amely egy erre a célra kijelölt falfelületre készült. A technika szabadon választható.
- A beérkezett anyagot szakmai zsűri bírálja el, a döntésről e-mailben küldenek értesítést. A legizgalmasabb művek alkotói jutalomban részesülnek, illetve minden pályázó és érdeklődő részt vehet a pályázat záró rendezvényén.
- Pályázónként egy pályaművel lehet jelentkezni. A falfestményről dokumentációs anyagot: az alkotásról készült fotókat és/vagy az alkotás folyamatát megörökítő videofelvételt várnak.
- A fotókat jpg formátumban, maximum 300 dpi felbontásban (1181×1181 pixel), videofelvétel esetén annak YouTube-ra feltöltött linkjét kell e-mail-ben elküldeni a betonpalyazat2009@gmail.com címre.
- A fájlnevet a minta szerint kell megadni: pályázó neve_alkotás címe.jpg (például: nagy kinga_folyamat.jpg)
- A jelentkezési adatlapot kitöltve, doc formátumban kell csatolni a pályázati anyaghoz.

Pályázati adatlap valamint további információ a pályázattal és a falfestést bemutató előadással kapcsolatban az alábbi email-címen kérhető: betonpalyazat2009@gmail.com

A pályázati kiírás a Műcsarnok honlapján is megtekinthető.