Fülöp, Evelin

Grafika-dömping a kultúrkávézóban

2011.04.04. 12:23

Programkereső

Óriási érdeklődés övezte a Kalicka Bistro napokban lezárult grafikai pályázatát.

A pályázatra több mint 200 pályamű érkezett, a verseny Facebook oldalán pedig több mint 2000 ember követte az eseményeket és szavazott az alkotásokra. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt grafikai tervet Pész Zsófia nyújtotta be.

Pész Zsófia grafikája
Pész Zsófia grafikája

Pénteken, sajtótájékoztató keretében hirdették ki a februárban indult grafikai pályázat öt díjazottját. A feladat nem kevesebb volt, mint megtervezni a Kalicka Bistro legújabb szolgáltatásának csomagolását: a Kalicka idén tavasztól ugyanis bevezeti a magyarországi kis kávézók tekintetében egyedülálló „coffe to go" rendszert, azaz a tengerentúlon már oly' divatos kávét elvitelre, papírpohárban. A fiatal tehetségek felkarolásában élen járó kávézó így szeretné egyedivé tenni jellegzetesen finom kávéját, és kitörni a szürke hétköznapok egyhangúságába olvadó kávézási rítusból.

A felhívás sokakat megmozgatott, a szakmai grémium végül harmincnyolc művet bocsájtott a nagyközönség elé, amire az érdeklődők a Facebookon szavazhattak. Mi sem mutatja jobban az érdeklődést, mint az, hogy a 38 grafikai tervre kevesebb mint másfél hét alatt közel 2300 szavazat érkezett. A kezdeményezés további sikere, hogy a kávézó alig több mint két hét alatt megnégyszerezte rajongóinak számát az ismert közösségi oldalon.

A Kalicka Bistro pályázatának nyertesei
A Kalicka Bistro pályázatának nyertesei

A zsűrinek nem volt egyszerű dolga, végül a Kalicka az öt legjobb tervet díjazta. Az első helyezett egy iPod shuffle-lel és egy két évre szóló 20% kedvezményre jogosító Kalicka kuponnal lett gazdagabb, valamint a nyertes pályamű a Kalicka „take away" poharain és bögréin lesz látható, ezzel népszerűsítve a győztes alkotót is. A második és harmadik helyezettek szintén kedvezményes Kalicka kupont kaptak, a negyedik és ötödik helyen végzők pedig emlékképként saját munkájukat vihették haza.

A zsűri végül egy különdíjat is odaítélt a legmókásabb szakmai érveléssel alátámasztott pályázat készítőjének, aki egy éven keresztül a Kalicka vendége egy pohár limonádéra bármikor, amikor betér a bisztróba. A díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatón a nyertesek ezen felül megkóstolhatták a már-már a Kalicka védjegyének számító híres sajttortát is, amit a bisztró tulajdonosai saját kezűleg készítenek.

Az öt díjazott pályamunka alkotója: 

1. helyezett: Pész Zsófia

2. helyezett: Mentus Hella

3. helyezett: Mészáros Júlia

4. helyezett: Szász Brigitta

5. helyezett: Babán Szilvi

A nyertes pályaműveket három héten keresztül lehet megtekinteni a Kalicka Bistroban, a Rottenbiller utca 32. szám alatt.