Fülöp, Evelin

Norvég tanárok a Kávánál, kávások a Vajdaságban

2011.04.05. 11:38

Programkereső

DVD-megjelenés, kurzusok Budapesten és Feketicsen, továbbjátszási lehetőség - áprilisi történések a KÁVA háza táján.

Április 6-tól 12-ig a norvég bergeni egyetemről drámatanárok érkeznek a KÁVA Kulturális Műhelybe. Április 8-án a vendégek megtekintik a Digó című foglalkozást, április 11-én Tengerpart című drámaórán vesznek részt, mindkét eseményt szakmai beszélgetés követi. Április 11-én a Kerekasztal társulatával közös tréningen vesznek részt egy J. Fosse-workshop keretében. A kávások a bergeni egyetem drámatanáraival több évre visszanyúló szakmai kapcsolatban állnak, norvég részről ők vettek részt a DICE (Drama Improves Lissbon Key Competences) kutatásban.

Szent Család
Szent Család

Április elejétől kapható a Marczibányi Téri Művelődési Központ Tintakő művészetpedagógiai könyvesboltjában SzentCsalád című komplex színházi játékból készült DVD. A megjelenéssel párhuzamosan honlapunkról letölthetővé válik a programot részletesen bemutató tájékoztató füzet.

Májusban a vajdasági Feketicsen 30 órás kurzust vezetnek a kávás tanárok, Romankovics Edit, Takács Gábor Bevezetés a tanítási drámába címmel. A kurzusra szerbiai magyar pedagógusok jelentkezését várják. A képzés a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társasággal együttműködésben valósul meg.

Akadályverseny
Akadályverseny

Tantermi Színházi Projekt - a FÜGE (Függetlenül Egymásért) a Polgár Krisztina Emlékalap megbízásából nyílt pályázati felhívást írt ki olyan előadások létrejöttének és továbbjátszásának a támogatására, amelyek a középiskolás réteget szólítják meg és mobilitásuknál fogva alkalmasak iskolai, tantermi vendégjátékra. Ezen a pályázaton a KÁVA az Akadályverseny című foglalkozással indult és nyert, így azt a 2011/2012-es évadban további tíz alkalommal játsszák. A produkcióhoz kapcsolódó workshopon, melynek keretében a játékból készített dokumentumfilm levetítése mellett drámás játékok és vita kíséretében dolgozzák fel a filmben felvetett pedagógiai témákat, az ELTE PPK-val közösen létrehozott szakmai program keretében pedagógushallgatók ismerkednek meg a drámaprogrammal.