Fülöp, Evelin

Young Creative Chevrolet művészeti pályázat

2011.04.07. 10:12

Programkereső

Beadási határidő: 2011. május 1.

Young Creative Chevrolet néven pályázati lehetőséget hirdet az immár 100 éves múltra visszatekintő autógyártó cég, amire Magyarországon 15 felsőoktatási intézményből pályázhatnak az alkotni vágyó diákok. A pályázatra 5 kategóriában - divat, fotó, grafika, videó és zene - nyújthatják be műveiket a hallgatók, amelyek közül a legjobbak a hazai forduló után, az európai döntőben egy nemzetközi zsűri előtt is megmérettetnek. 

A pályaműveket az idén 100. születésnapját ünneplő márkára és annak múltjára összpontosítva kell elkészíteniük a versenyzőknek. Míg a divat kategóriában egy időtlen, klasszikus értéket képviselő retro ruha megálmodásával kell készülniük a pályázóknak, addig a fotósoknak a márka 100 évét kell belesűríteni egyetlen képbe. A grafikus pályázatra jelentkezőknek egy emlék poszter elkészítése a feladat, amely azt tükrözi, hogy mennyire messze jutott a Chevrolet az elmúlt száz évben. A mozgókép és a zenei pályázat a születésnapi partik hangulatát igyekszik megidézni, így videó kategóriában egy születésnapi meghívó elkészítését, zene kategóriában pedig - a márka 100. születésnapja alkalmából - születésnapi dal komponálását várják a pályázat kiírói a versenyzőktől.

Díjazás: Összesen 10.000 euró díjat ad át a Chevrolet Magyarország (kategóriánként 2000 eurót), az európai döntőben pedig közel 3000 eurót osztanak ki az első három helyezettnek.

A pályamunkák leadási határideje: 2011. május 1. éjfél.

A pályázóknak idén egy egyedülálló lehetőség is a rendelkezésükre áll, ugyanis kategóriánként egy-egy konzulens segítségét is igénybe vehetik, akik a pályaművekkel kapcsolatban rengeteg hasznos tanácsot adhatnak a verseny résztvevőinek. Az on-line szakmai konzultációk során a jelentkezők a kérdéseiket Mojzes Dóra divattervezőnek, Misetics Mátyás fotóművésznek, Fodor Tamás grafikusnak, Balogh Balázs media designernek és Alpár Balázs zeneszerzőnek tehetik fel. Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást igénybe vehessék a versenyzők, nem kell mást tenniük, mint április 11-ig az esemény hivatalos oldalán regisztrálniuk: http://www.ycc-hungary.info

A pályázatra a következő felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek:
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Műszaki Egyetem
Debreceni Egyetem
Eszterházy Károly Főiskola
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Kaposvári Egyetem
Magyar Képzőművészeti Egyetem
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Nyíregyházi Főiskola
Nyugat-magyarországi Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Széchenyi István Egyetem
Szent István Egyetem
Színház- és Filmművészeti Egyetem
VISART Művészeti Akadémia

További információ és a pontos pályázati kiírás az alábbi két linken található:
www.ycc-hungary.info
http://www.ycc-hungary.info/wp-content/uploads/2011/03/szabalyzat.pdf