Orbán

Nyakkendő-pályázat képzőművészeknek

2011.04.09. 11:47

Programkereső

Beadási határiső: 2011. május 1.

zágrábi Academia Cravatica és a budapesti horvát nagykövetség pályázatot hirdet magyar képzűművészek számára "A nyakkendő mint kihívás" című nemzetközi kiállításon való részvételre.

A pályázók fölkérik a magyar művészeket, hogy csatlakozzanak ahhoz a nemzetközi projekthez, amelyet júniusban mutatnak be a Budapest Galériában Tarlós István főpolgármester védnöksége alatt. A kiállítás jelenlegi anyagát több mint százötven olyan műalkotás képezi, melyeket horvátországi és külföldi művészek készítettek. Különösen fontos, hogy a kiállítást befogadó ország művészei is képviseltessék magukat, mert a tárlat koncepciója szerint az anyag folyamatosan bővül.

Az Academia Cravatica kiválasztja azokat az alkotásokat, amelyeket a nemzetközi válogatáshoz csatolnak és bemutatnak a budapesti kiállításon. A tárlat után, az alkotó hozzájárulásával, a művek átkerülnének a jövendő zágrábi Nyakkendőmúzeum anyagába.

A pályázaton az alkalmazott technikák vagy médiumok tekintetében nincs semmilyen korlátozás, az egyedüli megkötés, hogy a téma a nyakkendő legyen. A jelentkezők digitális formában küldhetik el munkáikat a nikola@academia-cravatica.hr email címre 2011. május 1-jéig.