Eszter, Eliza

A Katona József Színház logópályázata

2011.04.11. 10:49

Programkereső

Beküldési határidő: 2011. május 8.

A budapesti Katona József Színház nyílt pályázatot hirdet a színház új logójának megtervezésére. A pályázat célja az intézmény szellemiségéhez illeszkedő, korszerű embléma kidolgozása.

A győztes pályamű tulajdonosa a díj elnyerése mellett további arculati tervezési feladatokra kaphat szerződéses megbízást a Katona József Színháztól.

1. Határidő, elbírálás: az elektronikusan beküldött pályázatok beérkezési határideje 2011. május 8., éjfél. A beérkezett pályázatokat a Katona József Színház vezetése házon belül értékeli, majd bírálja el a nevezési határidő lejárta után legkésőbb 7 naptári nappal.

2. A nyertes pályázat díja: 50 000 Ft + ÁFA és előadásonként 2 darab jegy a színház 2011/2012-es évadának tervezett 4 nagyszínházi bemutatójára. Az elbírálás során a további két legjobbnak ítélt pályázat készítői 2-2 darab jegyet kapnak a Katona József Színház egy előadására. A Katona József Színház, nem kötelező módon, a nyertes pályázóval további arculati elemek tervezésére szerződhet.

3. Pályázati feltételek, melyeket a pályázók a pályaművek beküldésével elfogadnak:

- a pályázatra csak 18. életévüket betöltött magánszemélyek nevezhetnek;
- egy pályázó több pályaművet is beküldhet;
- a pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért, illetve kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig a pályázat eredményhirdetése után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni;
- érvényes pályázatnak a kommunikacio@katonaszinhaz.hu e-mailcímre a határidőig jpg formátumban beérkező pályaművek tekinthetők;
- a Katona József Színház a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja;
- a nyertes pályaművet ai vagy psd formátumban is be kell küldeni;
- a pályáztató a pályázatot eredményhirdetés nélkül lezárhatja.

4. Brief

a. A Katona József Színházról

A hazai színházi paletta egyik kiemelt szereplőjeként a Katona József Színház törekvése, hogy a társadalom minél szélesebb rétegét elérve aktív párbeszédet folytasson a közönséggel. Küldetése, hogy gyorsan változó világunkban kellő szellemi érzékenységgel és frissességgel képes legyen a köz számára fontos és történelmileg érvényes folyamatokat felismerni, és abból a lehető legtöbbet, magas művész színvonalon képviselni. A Katona alapvető feladatának tekinti a fiatal korosztály hatékony megszólítását.

b. A logó tartalma

- a logónak tartalmaznia kell a Katona szót és/vagy a Katona József Színház kifejezést

- tartalom: vizuális jel + tipográfia vagy csak tipográfia

- a vizuális jel lehet a színház jelenlegi logójának újragondolása, illetve ettől eltérő, új szimbólum is

c. Elvárások a designnal szemben

- modern hangulatú, progresszív, letisztult megjelenés

- markáns, egyedi, megjegyezhető és könnyen felismerhető

- 2C (egyszínű változatban is működjön)

- hangulatában illeszkedik a Katona József Színház szellemiségéhez, működéséhez

A pályázat anyaga ezen a linken elérhető.

Az érdeklődők további információt a kommunikació@katonaszinhaz.hu címen kaphatnak.