Orbán

Tízezer eurós kölni

2011.04.12. 14:50

Programkereső

Húszezer euró összdíjazású versenyt hirdetett meg a kölni Zene- és Táncművészeti Főiskola fiatal énekes, hegedűs és zongorista tehetségeknek.
Rost Andrea
Rost Andrea

A Kölni Nemzetközi Verseny célja nem csak az, hogy virtuóz előadókat díjazzon, hanem hogy olyanok karrierjének indulását egyengesse, akik különleges interpretációkat és egyéni művészi hangot tudnak felmutatni. A háromévenként megrendezett verseny szervezetileg a Fédération Mondiale des Concours Internationaux de Musique tagja.

A kölni Hochschule für Musik und Tanz által rendezett vetélkedőre 2011 szeptembere előtt harmincadik életévüket még nem betöltő muzsikusok pályázhatnak. A magas összdíjazást - az első díj tízezer, a második hatezer, a harmadik háromezer euró - széleskörű szponzorráció tette lehetővé, melybe beletartozik a Hohnen Alapítvány, a Tomassoni Alapítvány, RheinEnergieStiftung Kultúralapja és az AUDI autógyár adománya. A verseny jelentkezési határideje idén július 15.

A versenyről a zsűrik összetételéig bezárólag (az énekes zsűrinek például van magyar tagja Rost Andrea személyében) minden fontos részletet meg lehet tudni a főiskola honlapján keresztül: http://imwk.hfmt-koeln.de/en.html, természetesen angolul is. A jelentkezések az internetnek köszönhetően nyilvánosak, ugyanis a jelentkezők az előzsűrizéshez egy YouTube címen keresztül tölthetik fel anyagaikat.