Dezső

Pályázat egyéni és csoportos kiállításokra

2011.04.13. 10:55

Programkereső

Beküldési határidő: 2011. május 15.

A Galériák kurátori testülete pályázatot hirdet kortárs XIII. kerületi, budapesti, magyarországi illetve határon túli (magyar és nemzetközi egyaránt) képző- és iparművészeknek egyéni illetve csoportos kiállításon való részvételre. A kiállítások célja, hogy bemutasson egészen különböző művészeti tendenciákat és irányokat.

Minden pályázó legfeljebb 5 művének jó minőségű 1 MB-nál nem nagyobb reprodukciójával és részletes szakmai önéletrajzzal, valamint egy maximum 5 mondatos kiállítási szinopszissal pályázhat. A beérkezett pályamunkákat 8 fős meghívott szakmai zsűri és a galériák vezetője együtt bírálják el.

A kuratórium összesen 38 - egyéni, páros vagy csoportos - kiállítás megvalósulásának biztosít teret és lehetőséget (szervezés, kivitelezés és lebonyolítás).
A kuratórium szakmai döntése alapján a hat legtöbb szavazatot kapott pályázó önálló kiállítási lehetőséget kap az Újlipótvárosi Klub-Galériában 2012 áprilisától kezdődően; ezekre a Galéria fenntartója befogadó nyilatkozatot állít ki.

A kuratórium külön figyelmet szentel a XIII. kerületben élő és vagy alkotó művészek pályaműveinek, ezek közül a hat legkiválóbb a legmagasabb protokoll helyszíneken - RAM és, Városháza -, önálló kiállítás formájában mutathatják be alkotásaikat. (A pályázatra kizárólag fotó-, festmény vagy grafikai anyagot várnak.)

A kuratórium a fenti kiállítási - lehetőségektől teljesen függetlenül csoportos, a következő témák szerinti gyűjteményes kiállításához is vár pályaműveket:
1. Bohócok, artisták, idomárok, azaz 'cirkusz az egész világ'
2. Hommage á Radnóti Miklós
3. Végpontok
4. Számmisztika és numerológia
5. XXI. századi miniatúrák
6. Múlt és jelen a XIII. kerületben
7. Ex libris, 2012
8. Zene - képek
9. Színház az egész világ
10. Adventi képzőművészeti vásár december első két hétvégéjén

A pályázatokat személyesen vagy postán katalógus/CD/DVD formájában és/vagy e-mailen várják a kult13@windowslive.com címre. Kérdéseket ugyancsak ezen az e-mail címen várnak.

Pályázatok leadási határideje: 2011. május 15. Május 15-e után érkezett pályaműveket nem fogadnak el. A pályázaton részt vevő művészek mindegyikét legkésőbb május 31-ig értesítik. A szakmai zsűri által beválogatott művek beszállításáról a pályázó gondoskodik. A pályamunkákat minden esetben installálásra alkalmas állapotban a későbbi személyes egyeztetés szerint várják.

Bővebb információ a pályázat Facebook-oldalán, illetve az alábbi elérhetőégen: kult13@windowslive.com