Fülöp, Evelin

Legyen ön is miniszter!

2011.05.05. 18:16

Programkereső

Regisztráljon még ma, és vegyen részt szombaton a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nyílt napján!

NEFMI Hétvégi Akadémia címmel nyílt napot tart a Nemzeti Erőforrás Minisztérium május 7-én, 10 órától 14 óráig, az Akadémia utcai épületében. A nyílt nap célja, hogy a minisztérium a különböző programokon keresztül képet adjon a nagyközönség számára a háttérben zajló munkáról. A rendezvény kötetlen hangulatban, közérthető formában mutatja be a hivatal működését, a látogatók megérthetik hogyan kapcsolódnak össze az egyes ágazatok. A rendezvényen történő részvétel regisztrációhoz kötött, mivel csak korlátozott számban tudnak résztvevőket fogadni az egyes programokra, ezért a NEFMI Hétvégi Akadémián történő részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, a regisztrációs lapot töltse le a minisztérium honlapjáról (www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium). A kitöltött regisztrációs lapot 2011. május 5-én éjfélig a nyiltnap@nefmi.gov.hu címre kell visszaküldeni.

A Hétvégi Akadémián az érdeklődők találkozhatnak és akár közös fotót is készíthetnek Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszterrel, s személyesen is megismerkedhetnek az egyes területekért felelős államtitkárokkal. Az épület egyes részeit bejárva érdekességeket is megtudhatnak, többek között, hogy hol és melyik nemzetközi sikerfilmet forgatta Jeremy Irons a helyszínen.

A rendezvényen a miniszter és a tárca öt ágazata - az oktatás, az egészségügy, a szociális, család és ifjúságügy, a kultúra és a sport államtitkárai rendhagyó előadásokat tart, mint például:Réthelyi Miklós miniszter Szellemi kulturális örökségünk címmel vezeti be az érdeklődőket az örökségvédelem rejtett világába. Az előadáshoz kapcsolódó kísérő programban közvetlenül is megismerkedhetnek a nemzeti jegyzékbe bekerült két szellemi kulturális örökségünkkel: a Matyó hímzést mezőkövesdi matyók mutatják be, hímző és rajzoló, bútorfestő foglalkozást tartanak; a solymászatot pedig természetesen sólymok „bevetésével" ismerhetik meg. Egy standon bemutatkozik a Skanzen is. Megtudhatjuk miért különösen fontos a nyelvtanulás a ma diákjai számára, sőt Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár egy francia dalt is megtanít; Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Változtass! címmel tart előadást, Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár kulturális örökségünk jövőjéről árul el részleteket. Mindezek mellett színes kísérőprogramok várják az érdeklődőket.

A résztvevők a NEFMI Hétvégi Akadémiát úgy tudják teljesíteni, ha mindegyik államtitkárság legalább egy programján részt vettek. Az akadémiát elvégzők oklevelet kapnak, majd értékes ajándékokat sorsolunk ki közöttük. A legfiatalabb és legidősebb „hallgatónak" az elismerést Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter adja át.

A részletes program ide kattintva tekinthető meg.