Konstantin

Zenetanárok Országos Zongoraversenye

2011.05.14. 10:39

Programkereső

Jelentkezési határidő: 2011. június 10.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Garay János Általános Iskola és AMI Liszt Ferenc Zeneiskolája szervezésében 2011. október 19 - 22. között kerül megrendezésre a Zenetanárok XIV. Országos Zongoraversenye Szekszárdon, a Régi Megyeháza Dísztermében.

A találkozó - immár hagyományos - célja, hogy Liszt Ferenc és Szekszárd kapcsolatának jegyében fórumot biztosítson a zeneiskolai tanárok aktív előadóművészi munkájához.

Részvételi feltételek:
A versenyen - korhatár nélkül - részt vehetnek mindazok, akik legfeljebb a Zeneművészeti Főiskola 3, illetve 4 éves tanárképző tagozatán szerzett oklevéllel rendelkeznek. (Illetve azok is, akik 1968 előtt a Zeneművészeti Szakiskola tanárképző tagozatán végeztek.) Nem nevezhetnek azok, akik egyetemi szintű (zongoraművész) diplomával rendelkeznek, továbbá akik a versenyen korábban I. díjat nyertek.

A verseny kétfordulós, fordulónként legfeljebb 20 perces játékidővel. Kötelező mindkét fordulóban egy szabadon választott Liszt-mű (vagy Liszt-átirat) előadása.

Díjak:
I. 100.000 Ft
II. 80.000 Ft
III. 60.000 Ft

Nevezési díj: 10.000 Ft/fő
A versenyzők étkezéséről, szállásáról a szervezők gondoskodnak, utazási költségüket a versenyzőknek vagy az őket küldő intézménynek kell fizetni.

Nevezni a jelentkezési lap beküldésével lehet.

A részletes kiírás ezen a linken, valamint a Garay János Általános Iskola honlapján olvasható, ahol az eddig beérkezett nevezések és a versenyprogram is megtalálhatók.