Fülöp, Evelin

Octopoly - pályázat színpadtervezésre

2011.05.16. 11:43

Programkereső

Pályázati határidő: 2011. június 7.

A kilencedik éve működő Sziget Fesztivál irodalmi, képzőművészeti és komolyzenei programjainak otthont adó Fidelio Octopus Színpad (korábban Octopus Összművészeti Helyszín) idei megvalósításáért felelős Medence Csoport pályázatot írt ki a Színpad közös építésére, tervező szakos egyetemisták részére. Az OCTOPOLY - Design okosan! pályázat során az összművészeti helyszín több összefüggő elemből álló köztéri installációját, az Octopus Fórumot, tervezhetik meg és építhetik fel a pályázat útján kiválasztott egyetemi hallgatók.

A pályázat célja, hogy hangsúlyozza a design szerepét a felelős, környezettudatos gondolkodásban, fókuszba állítva azokat a koncepciókat és tárgyakat, amelyek a fenntartható fejlődést segítik elő. Ennek érdekében a megvalósult munkák a hallgatók bevonásával kerülnek közterületekre és iskolák közösségi tereibe, melyek a Design Hét Budapest 2011 programjába illesztett eseménysorozaton lesznek ismét bejárhatóak. 

Az OCTOPOLY - Design okosan! workshopra egyetemi tervező-szakos (építész, tájépítész, formatervező, textiltervező, látványtervező, grafika, fotógráfia, animáció, média design) hallgatók jelentkezhetnek. A tíz nyertes pályázat kiválasztásánál nem csak a szakmai zsűri véleménye számít majd, hanem a közönség is szavazhat az általa legjobbnak ítélt munkákra.

Pályázni szakmai portfólió, az egyetemtől kapott ajánlólevél és motivációs videó leadásával 2011. június 7-ig lehet.

A részletes pályázati felhívás itt található.