Júlia, Rita

Mindörökké Zsolnay! - ékszertervező pályázat

2011.05.21. 11:42

Programkereső

Beadási határidő: 2011. június 15.

Az Iparművészeti Múzeum pályázatot hirdet "Mindörökké Zsolnay! - az Iparművészeti Múzeum újjászületése ékszerként" címmel.

A pályázat célja a múzeum épületkerámiáinak magas színvonalú újragondolása ékszer formájában. A pályázóknak a múzeum épületéről származó régi Zsolnay mázaskerámia-töredékek felhasználásával kell ékszert tervezniük és készíteniük. 

Pályázati feltételek:
- Egyének és csoportok is pályázhatnak.
- Az elkészült ékszernek tartalmaznia kell a múzeum által átadott Zsolnay-mázas kerámia egy részét.
- Anyagpárosításra, méretre, mennyiségre vonatkozó megkötés nincs.
- Pályázni lehet egyetlen vagy több különálló ékszerrel, illetve ékszerkollekcióval is.
- Mivel a díjnyertes darabok árusításra is kerülnek, kérik megjelölni a javasolt eladási árat. Örömmel várják a termékfejlesztés jövőbeni felvázolását is, ez azonban nem kötelező.
- A pályázónak nem kell ékszertervezői vagy iparművész végzettséggel rendelkeznie, de a múzeum fenntartja a jogot a pályázók előzetes szűrésére.
- A pályázó jelentkezésének elfogadása után (amely a pályázat kiírásától lehetséges), előre egyezetett időpontban (május 31-ig bezárólag), a múzeumban veheti át. A meglévő készletből a leginspirálóbb darabokat a művész szabadon választhatja ki (ésszerű mennyiségi korlátok mellett).
- A pályázati mű beadásával - lehetőség szerint - annak fényképét is el kell juttatni a megadott címekre. Ennek hiánya nem befolyásolja a pályázat elbírálását.
- Az elkészült ékszerek a művész tulajdonában maradnak.
- A művész kötelezi magát, hogy a múzeum által átadott kerámiákat csak a jelen pályázat megvalósítására használja fel.
- A művész tudomásul veszi, hogy a pályázatra benyújtott alkotások és azok másolatai - az alkotóval egyeztetett feltételek mellett - a múzeum design boltjában kerülnek árusításra. Ez azonban nem zárja ki, hogy a későbbiekben az alkotó az ékszereket vagy azok másolatait máshol is árusítsa, illetve kiállítsa.
- A pályázati elbírálás során a zsűri a kiemelkedő pályaművek gyűjteménybe vételére is javaslatot tehet - az alkotóval egyeztetett feltételek mellett.

A pályázati anyag (ékszer) leadási határideje: 2011. június 15. szerda.

A pályázatok elbírálása: a beérkezett pályamunkákat a múzeum szakértői zsűrije bírálja el június 17-ig.

A pályázat eredményhirdetése és a munkák bemutatása a Múzeumok Éjszakája (2011. június 24.) „Ezer1éjszakában" című program keretében kerül sor a múzeum design boltjában. A kollekciókat a múzeum hamarosan megnyíló design boltjában kívánják árusítani, illetve lehetőség nyílik az Iparművészeti Múzeum Kreatimm vásárán a személyes árusításra is. 

A teljes kiírás elérhető a múzeum honlapján.

Bővebb információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:
Iparművészeti Múzeum; 1091 Budapest, Üllői út 33-37. - Szabó Eszter Ágnes, Szabó Krisztina
E-mail: szabo.eszter.agnes@imm.hu, kriszta.szabo@imm.hu
Telefon: +36 1 456-5184, +36 1 456-5169, +36 30 749-8664