Orbán

Nyergesi János Alapítvány művészeti ösztöndíja

2011.05.24. 14:07

Programkereső

Beküldési határidő: 2011. június 14.

A Kuny Domokos Megyei Múzeum által, Nyergesi János festőművész végakarata szerint és a művész hagyatékából alapított Nyergesi János Alapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet. Az ösztöndíjat olyan fiatalok pályázhatják meg, akik művészeti egyetemeken művészpályára készülnek, legalább másodévesek, illetve Komárom-Esztergom megyéből származnak.

Az ösztöndíjat egy nagyobb lélegzetű, igényes alkotás vagy sorozat megvalósítására ítélik oda. A nyertes pályázónak három hónapon keresztül 50-50 ezer forintot, összesen 150.000.- forintot folyósítanak. A pályázó ezen időszak lezárultával beszámoló kiállításra (bemutatóra) kap lehetőséget, munkájának eredményét pedig dokumentáció formájában nyújtja be az Alapítványnak.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
- a pályázó önéletrajza (művészeti tanulmányok, díjak, kiállítások)
- az egyetem javaslata
- a pályázó tanulmányi előmenetelét igazoló leckekönyv másolata
- készítendő művének koncepciója, vázlatai, költségtervezete

A pályázat beadása:
A pályázatot személyesen a Kuny Domokos Megyei Múzeum irodájában (Német Nemzetiségi Múzeum, Tata, Alkotmány utca 2.) lehet beadni 2011. június 14-ig személyesen, vagy eddig beérkezően postai úton (Kuny Domokos Megyei Múzeum, 2892. Pf. 224.) „Nyergesi-pályázat" felirattal.

A pályázatot a Nyergesi Alapítvány szakemberekből álló kuratóriuma bírálja el, a döntésről június 17-ig értesítést küldenek. Az ösztöndíjszerződés megkötése után kezdik el folyósítani az ösztöndíjat.