Emil, Csanád

Tüntetés az Országos Pedagógusnapon

2011.06.02. 16:07

Programkereső

Június 5-én, az Országos Pedagógusnapon közös tüntetést szerveznek az oktatásban érintett szakszervezetek a NEFMI elé.

A szervezők az alábbi felhívást tették közzé:

Gyülekező 9.00-től 11.00-ig az Olimpiai parkban; indulás a tüntetés helyszínére 11.00-kor; 12 órakor tüntetés a NEFMI (V. ker., Szalay u. 10-14.) előtt; 13.00 órakor a petíció átadása, rendezvény vége.

A Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet és az Oktatási Vezetők Szakszervezete úgy döntött, hogy közösen demonstrációt szerveznek: 

- mert az érdekegyeztetés látványos kiiktatása, formálissá tételének szándéka mára bizonyossá vált;
- mert a társadalom jelentős részét hátrányosan érintő törvénykezési gyakorlat folytatódik;
- mert a közotatás átalakításának előkészítése az általunk megfogalmazott javaslatok teljes figyelmen kívül hagyásával történik;
- mert a tervezett nyugdíjmódosítások, a heti munkaidő növelésének, az éves szabadság csökkentésének a szándéka, az oktatási intézmények fenntartásának, irányításának, finanszírozásának tzervezett módosítása, a pedagógusok élet- és munkakörülményeinek megváltoztatása érdemi egyeztetés, tárgyalás nélkül elfogadhatatlan.

Hívjuk és várjuk az oktatás valamennyi dolgozóját, szülőket és nagyszülőket, minden munkavállalót a szakszervezetekek közös megmozdulására.

Az oktatás az egész társadalom ügye!

A szervezésről folyamatos tájékoztatást adunk honlapunkon: www.mztsz.hu