Júlia, Rita

Vándorélet: száz felett a csapatok száma!

2011.06.15. 15:13

Programkereső

Több mint száz, középiskolás diákokból álló csapat jelentkezett a „Vándorélet” – Liszt Ferenc nyomában címmel megrendezendő zenei-műveltségi vetélkedőre.
Vándorélet
Vándorélet

A Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett versenyen Kárpát-medencei középiskolás csapatok vehetnek részt. A vetélkedő témakörei felölelik a 19. század egyik legjelentősebb zeneszerzőjének, zongoravirtuózának, karmesterének és zenepedagógusának tevékenységét, életének meghatározó állomásait és életművének legfontosabb darabjait. A megmérettetésre magyarországi és határon túli középiskolák 14-19 éves diákjaiból álló, 5 fős csapatok jelentkezését várták.

A vetélkedőt a Jeunesses Musicales Egyesület szervezi a Balassi Intézet és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem együttműködésével. A verseny két részből áll: egy tízfordulós online elődöntőből (2011. szeptember 21-től november 30-ig zajlik a vandorelet.hu címen elérhető oldalon) és egy offline, budapesti döntőből (2011. december 10.). Az elődöntő fordulói egy-egy, Liszt életében fontos szerepet játszó városhoz kapcsolódnak; a döntőbe hat csapat juthat, ők meghívást kapnak Budapestre, az offline forduló helyszínére.

A szervezők tájékoztatják az érdeklődőket, hogy pótjelentkezéseket június 17-ig még elfogadnak, de az örömteli módon nagy számú jelentkező miatt a nem elektronikus háttéranyagokat nem tudják garantálni minden csapat számára.