Hella

Adomány hangszerek művészeti iskoláknak

2011.06.18. 14:29

Programkereső

Öt művészeti iskola hangszerállományát bővíti összesen 7,5 millió forinttal az OTP Fáy András Alapítvány. A szervezet június 15-én adta át adományát a budapesti Rácz Aladár Zeneiskolában.

A hangszercsomagokkal az ország öt zeneiskolájának kiemelkedően tehetséges tanulóit, a leendő zeneművészeket támogatjuk intézményenként 1,5-1,5 millió forint értékben - közölte az alapítvány szerdán az MTI-vel.

A budapesti Rácz Aladár Zeneiskola mellett támogatásban részesült a tatai Kenderke Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény; a piliscsabai Klotildligeti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium.

Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány képviselője elmondta: a korábbi könyvtárfejlesztési akció kapcsán, a zeneművészeti iskolák kérésére nyitottak ezen intézmények felé, és indították el a hangszer-adományozást. A programot kezdeményező alapítvány az akcióba szakmai partnerként bevonta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásügyi Államtitkárságát is; a két fél közösen választotta ki az intézményeket, amelyek elsőként részesülhettek az adományból.

A bank 1993-ban hozta létre az alapítványt, hogy a fiatalok életét segítő feladatokat vállaljon fel. Az elmúlt nyolc év során a középiskolákat célzó támogatásaik összege elérte az 1 milliárd forintot - közölték az MTI-vel.