Eszter, Eliza

Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémia

2011.06.19. 10:32

Programkereső

Jelentkezési határidő: 2011. június 30.

Az 1975 óta működő Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémia idén is a romániai Nagyváradon kerül megrendezésre augusztus első hetében.

A zenei kurzusok között ebben az évben is üdvözülhetjük Maria Teresa Uribe operaénekesnőt, aki másodszor tart mesterkurzust az énekeseknek.

A képzés helyszíne idén is a Partiumi Keresztény Egyetem.

A nyári nemzetközi akadémián 2011. augusztus 1. és 7. között tíz különböző kurzust hirdetnek: Dr. Csetényi Gyula és Illés Eszter fuvola, Kemény János oboa, Maczák János klarinét, Dr. Herpay Ágnes fagott, Puskás Levente szaxofon, Szilágyi Pálma kürt, Prof. Josef Podhoransky cselló, Roth Ede gitár, Prof. Dr. Habil. Madarász Iván kamarazene, Maria Teresa Uribe magánének kurzust tart.

Az ének mesterkurzusra aktív és passzív hallgatókat egyaránt várnak, melynek keretében délelőttönként spanyol és latin-amerikai dalok, zarzuelák, duettek, délután a belcanto technika és az opera műfaja kap helyet, ahol Mozart: A varázsfuvola és Bizet: Carmen című színpadi műveiből kiválasztott jelenetekre várnak énekeseket minden hangfajra. A legtehetségesebb előadók a gálakoncerten kapnak fellépési lehetőséget a Musica Sonora Kamarazenekar közreműködésével. A nagyváradi ének mesterkurzusról bővebb információ a mariateresauribe@gmail.com e-mail címen kérhető.

A Pro Musica Nemzetközi Nyári Akadémiáról további információ illetve a jelentezési lap erre a linkre kattintva érhető el.