Zita, Mariann

Teltházas operabemutató Sárospatakon

2011.08.08. 15:03

Programkereső

Donizetti Szerelemi bájitalát augusztus 6-án vitték színre a Crescendo Nyári Akadémia keretében.

Az előadás előtt Sárospatak polgármestere, Aros János köszöntötte a közönséget, és emlékeztetett, hogy a Crescendo Nyári Akadémia immár 8. éve járul hozzá az iskolaváros gazdag szellemi és kulturális örökségéhez, s az ígéretesen növekvő további hathatós segítségéről biztosította a szervezőket.

A főszereplő Gál Máté és Nagy Szilvia hangja valósággal ámulatba ejtette a közönséget. Belcore szerepében Blas Canedo dél-amerikai énekest, Giannetta szerepében pedig Yen Lin Chin malajziai születésű énekest láthatta a közönség. Kiemelkedő színészi alakítással ajándékozták meg a közönséget a Dulcamara szolgáit játszó Tóth Olivér és Gradsach Zoltán. Utóbbit egyébként a szenátor szerepében is láthattunk - a jó humorérzékkel, jó hanggal megáldott énekes minden bizonnyal Dulcamara szerepében is megállná a helyét. A gondoláslány szerepét játszó Hajdu Veronika is megérdemelné, hogy nagyobb szerepekkel is megkeressék.

Az énekeseket nagyszerűen kiegészítette a Camerata Miskolc és a Crescendo Nyári Akadémia zenészeiből alakult zenekar, valamint a Crescendo Nyári Akadémia énekes diákjaiból alakult statisztéria és kórus. Paolo Paroni olasz karnagynak és Teresa Moyer rendezőnek két hét alatt sikerült bámulatosan összehangolni a hivatásos zenészek és diákok játékát.