Konrád

Újra add ide a drámád!

2011.08.08. 15:25

Programkereső

Add ide a drámád! 2. címmel ismét pályázatot hirdet fiatal kortás drámaírók részére a József Attila Kör Irodalmi Egyesület és a Merlin Színház a Színház- és Filmművészeti Egyetem Novák Eszter vezette zenész-színész osztályával együttműködve.

A beérkező pályaműveket Deres Kornélia és Herczog Noémi színikritikusok, a pályázat szervezői zsűrizik. A legjobbnak ítélt művek a Merlin Színházban felolvasó-színházi előadás formájában kerülnek bemutatásra a Színház- és Filmművészeti Egyetem Novák Eszter vezette zenés-színész osztálya jóvoltából. Az Add ide a drámád 2 bemutatói várhatóan 2011 decemberében indulnak. A bemutatókat szakmai beszélgetések követik kritikusok, színháztudósok, dramaturgok és az alkotók részvételével.

Az irodalmi szervezet 2011. november 2-ig a jak@jozsefattilakor.hu  e-mailcímre várja a kortárs fiatal drámaírók eddig be nem mutatott darabjait.

Zenés vizsga, Színház- és Filmművészeti Egyetem
Zenés vizsga, Színház- és Filmművészeti Egyetem

A József Attila Kör 1989 óta tevékenykedik fiatal írókat, költőket, kritikusokat, irodalomszervezőket, irodalomtörténészeket, szerkesztőket, műfordítókat tömörítő érdekvédelmi szervezetként. A JAK a hazai és határon túli magyar irodalom és kulturális élet érdekében szakmai programokat és a nagyközönségnek szóló irodalmi, kulturális rendezvényeket szervez, könyvek és folyóiratok kiadásával foglalkozik, valamint szerepet vállal a szakmai döntéshozó fórumok munkájában.