Konrád

Mesterkurzus Pavarotti emlékére

2011.08.10. 14:00

Programkereső

2011. augusztus 22-27-ig ismét megrendezik a Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzust Baján a Bácskai Kultúrpalotában.
Pavarotti
Pavarotti

Az I. Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzus elnevezéssel fémjelzett esemény óriási érdeklődésre tett szert, olyannyira, hogy augusztus 22-től 27-ig már a II. kurzus kerül megrendezésre. Mindez nem véletlen, hiszen a zenetörténet során még soha, egyetlen operaénekes sem ért el hasonló népszerűséget és ismertséget, mint a világszerte ünnepelt tenor, Luciano Pavarotti. Pavarotti életpályája során mindig is nagy hangsúlyt fektetett az ifjúság nevelésére, az opera dalirodalom legszélesebb körű megismertetésére. Fontosnak tartotta a fiatalok megszólítását, az operát, mint műfaj megszerettetését a jövő nemzedékével.

Az emlékére szervezett kurzuson számos tehetség világhírű tanárokkal képezheti magát tovább, tekinthet be az igazi komolyzene világába, amelyhez Baja város új kulturális és művészeti központja, a Bácskai Kultúrpalota méltó környezetet biztosít. A mesterkurzuson a világhírű Gulyás Dénes - operaénekes- művésztanár, országgyűlési képviselő, Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész - vezetésével 13, majd a második képzésen 10 fiatal énekes sajátíthatja el a továbbfejlődés titkait és énektudásuk minél szélesebb körben való felhasználását. A kurzusvezető, Gulyás Dénes neve szorosan összefügg a világhírű tenoréval, hiszen ő az, aki az első Luciano Pavarotti nemzetközi énekverseny I. helyezettje lett.

Az egyhetes kurzus alatt mind énektechnikát, mind színpadi gyakorlatot tanulnak a résztvevők, amit Király Miklós a Magyar Állami Operaház nyugalmazott magánénekese, Bartók-Pásztory díjas operaénekes fog vezetni. Zongorán közreműködik Horváth Judit, a Pécsi Nemzeti Színház korrepetitora és Neumark Zoltán zongoraművész. A kurzus érdekessége még, hogy az órákra bárki bejöhet és betekintést nyerhet a képzés műhelytitkaiba.

A kurzus anyagát a közönség számára az augusztus 20-i gálakoncerten este 19 óra 30 perctől mutatják be a város főterén, a Szentháromság téren Szent István, a magyar államalapítás ünnepén.