Ervin

Egészséges önismeret

2011.08.25. 10:21

Programkereső

A Csáth Géza revü alcímű produkciót a Moncsicsi Tanulmányi Kör hozta létre, melynek tagjai a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

A Moncsicsi Tanulmányi Kör 2010 nyarán alakult spontán módon, a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínművész, színművész, bábrendező, fizikai színházrendező, dramaturg és színházrendező szakos hallgatóiból. Első előadásunk a Sarah Kane 4.48 pszichózisa alapján készült Vannak tervei? című szuicid esztrád volt.

Egészséges önismeret
Egészséges önismeret

Az Egészséges önismeret Csáth Géza naplóit, novelláit, cikkeit, orvosi írásait és feljegyzéseit teatralizálja a társulatra jellemző önkényes, szatirikus és eklektikus színházi nyelven. Egy ellentmondásos, ragyogó és zűrzavaros elme. Egy önnön legendáriumát hol tudatosan, hol öntudatlanul építő, önemésztő zseni. Egy tragédiában végződő, mélységeket és magasságokat bejáró életút. Egy lakás, a cím: Fogasház, Budapest, Akácfa u. 51. Hét színész: Andrusko Marcella, Bohoczki Sára, Csapó Attila, Eke Angéla, Ficza István, Nagy Boglárka, Rétfalvi Tamás. Két rendező: Bereczki Csilla és Laboda Kornél. Egy dramaturg: Khaled-Abdo Szaida. És az i can't get no satisfaction.

2011. szeptember 4. 21:00 - Fogasház

Egészséges önismeret - Csáth Géza revü