Dezső

Bábszínészhallgatók országszerte

2011.09.07. 12:36

Programkereső

A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színész-bábszínész szakos hallgatói bábbal és báb nélkül is láthatók Egertől Győrig.

Andrusko Marcella, Bohoczki Sára, Czupi Dániel, Eke Angéla, Fehér Dániel, Fritz Attila, Hoffer Károly, Ivanics Tamás, Makra Viktória, Márkus Sándor, Mórocz Adrienn, Spiegl Anna, Szolár Tibor - nevükkel, arcukkal a Pécsi Országos Színházi Találkozón már megismerkedhettek a szakmabeliek és a hardcore színházrajongók, ebben az évadban azonban a szélesebb közönség számára is eljön a lehetőség, hogy találkozzanak velük szerte az országban kőszínházi és független produkciókban egyaránt.

Színház- és Filmművészeti Egyetem, színművész-bábszínész szakosok
Színház- és Filmművészeti Egyetem, színművész-bábszínész szakosok

Októbertől a Vas utcában - de nem az Ódry Színpadon, hanem annál sokkal szokatlanabb helyszíneken - játsszák az Olympos High School című előadást, amelynek alapanyaga és műfaji megjelölése is (az) Odüsszeia, és amelyben a tinifilmek találkoznak az antikvitással, a musical szemben áll a hexameterrel. A 21. század fiataljainak szóló kortárs bábos produkció készüléséről az alkotók blogot vezettek, de a Facebookon is megtalálhatók.

A közreműködők közül Andrusko Marcella a Radnóti Színházban lesz gyakorlaton, Bohoczki Sára a Nemzeti Színház, a Radnóti és az Örkény Színház előadásaiban játszik. Czupi Dániel szintén a Nemzetiben és a Radnótiban, valamint az egri Harlekin Bábszínházban dolgozik majd. Az egri bábszínház Hoffer Károlyt is várja, aki a Bárkán, a Budapest Bábszínházban és a győri Vaskakas Bábszínházban tölti a tanévet. Ivanics Tamás a Nemzetiben, a Radnótiban, illetve a Budapesti Kamaraszínházban lesz látható. Makra Viktória a Budapest Bábszínházba megy csakúgy, mint Márkus Sándor. Spiegl Anna a Hajnali csillag peremén című mackólet és mackóálomban az előző évadban vett át szerepet, ezt játssza továbbra is a Budapest Bábszínházban, és megismerhetik őt a Radnóti nézői is. Szolár Tibor a Budapest Bábszínház és a Nemzeti Színház előadásaiban gyakorlatozik.

Eke Angéla a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházba megy, míg Mórocz Adrienn a Thália Színházban továbbra is látható Pöttyös Panni az iskolában című előadásban, és a Budapest Bábszínház produkcióiban is közreműködik, míg Fehér Dániel és az Olympos High School Hermésze, Fritz Attila az ősszel repertoárra kerülő A tavasz ébredése és Szép új világ című produkciókban kapnak szerepet.