Júlia, Rita

Indul az Ódry Színpad évada

2011.09.16. 13:19

Programkereső

Négy premier lesz októberben négy rendezőtől, három osztálytól, három műfajban, és egy sanzonestre is sor kerül.

Premierrel indul október 2-án az Ódry Színpad őszi évada. Az ötödéves színművész osztály vizsgamunkájaként, Dömötör András rendezésében készül Lukas Bärfuss Szüleink szexuális neurózisai című művének színházi adaptációja. A fiatal svájci drámaíró botránydarabját először Bázelben mutatták be 2003-ban. Azóta tizenkét nyelvre fordították le és számos országban sikerrel játszották színpadon is. A Szüleink szexuális neurózisai mellett továbbra is látható az Ódry Színpadon Dömötör András egy másik rendezése, Oleg és Vlagyimir Presznyakov drámaíró testvérpár munkája, az Ágytörténetek.

Olympos High School - Ivanics Tamás, Spiegl Anna, Szolár Tibor
Olympos High School - Ivanics Tamás, Spiegl Anna, Szolár Tibor

Két bábos előadás premierjére is készülnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói - a negyedéves bábszínész osztály vizsgaelőadásai közül előbb Tengely Gábor rendezésében mutatjuk be az Olympos High School című darabot október 13-án. A rendhagyó Odüsszeia-átirat a görög mitológia rejtelmeit, alfáját és omegáját mutatja be hétköznapi nyelven a 21. század fiataljainak. (Az előadás készülését a Fidelio.hu-n dokumentálták a közreműködők.) Október 22-től pedig Aldous Huxley Szép új világának színpadi változata is látható lesz Csizmadia Tibor rendezésében.

A totalitárius fogyasztói társadalmat és hozományait feldolgozó bábelőadás bemutatóját még egy premier követi a hónapban: a negyedéves zenés színész osztály hallgatói Novák Eszter irányításával készülnek egy musicalbemutatóra.

Az Ódry Színpad műsorán az új bemutatók mellett megtekinthető még októberben a tavasszal nagy sikert aratott, a POSZT-on is szerepelt, Zsótér Sándor rendezte Félelem és macskajaj a Harmadik Birodalomban című előadás.

A Színházi Főtanszak hallgatói minden évben részt vesznek az egyetem házi Dalversenyén, amelyen egy-egy francia sanzonnal és egy 20. századi irodalmi értékű vers megzenésített változatával indulnak. Október 24-én, a Francia sanzonok az Ódry Színpadon című tanulókoncerten a versenyen elhangzott dalokból hallható válogatás.