Fülöp, Evelin

Csináld a Fesztivált!

2011.09.20. 20:00

Programkereső

Fesztiválszervező szakirányú továbbképzés indul a Budapesti Kommunikációs és üzleti Főiskolán. Jelentkezési határidő: október 3.

Vitathatatlanul egyre nagyobb szükség van arra - sőt, mára már elvárásként fogalmazódik meg! -, hogy szakképzett szervezői legyenek a kisebb-nagyobb tömegeket megmozgató kulturális és művészeti rendezvények szervezésének. Magyarországot a „Fesztiválok országának" emlegetik, mégis, alig néhány olyan fesztivál működik, amelynek pénzügyi hatékonyságához, szakszerűségéhez nem férhet kétség. A BKF képzésének célja, hogy olyan kulturális és művészeti rendezvényszervezőket képezzen, akik - megismerve a kulturális marketing, turizmus, kommunikáció és szervezés legújabb külföldi és hazai trendjeit - képesek lesznek szakszerűen és hatékonyan ellátni egy fesztivál jellegű rendezvény teljes körű menedzselését.

Sziget 5. nap - Nagyszínpad
Sziget 5. nap - Nagyszínpad

A képzés egyfajta tehetséggondozási utóprogramjaként a partnereink többsége lehetőséget kíván adni a legjobb hallgatók részére, hogy az oklevél megszerzését követően szakmai gyakorlatot szerezzenek a választott partnerintézménynél.

Azok jelentkezését várják, akiket érdekel a nemzetközi és hazai kulturális, turisztikai, művészeti rendezvények, rendezvénysorozatok, koncertek, gasztronómiai és folklór programok, valamint a filmfesztiválok világa. Elhelyezkedési lehetőségek: állami, illetve önkormányzati kulturális, turisztikai, művészeti, illetve közvetítő intézmények, Profitorientált és non profit kulturális, turisztikai és művészeti vállalkozások, szervezetek.

Oktatók:

Dér Csaba Dezső, PhD, kulturális menedzser, a BKF főiskolai docense

Gaspari Zsolt, a Sziget Kulturális Szervezőiroda kereskedelmi vezetője

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója

Keresztes Tamás, protokoll szakértő

Lőrinczy György, a Pentaton Koncert- és Művészügynökség -a Budapesti Tavaszi Fesztivál főszervezője - ügyvezető igazgatója

Nagy Bálint, dr., kulturális marketing szakértő, az IBS tanszékvezető főiskolai docense

Szép Fruzsina, a Sziget Fesztivál programigazgatója

Turkovics Mónika, dr., a Művészetek Palotája marketing és kommunikációs igazgatója

Zongor Attila, PhD, a Kultindex Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Zsoldos Dávid, a Fidelio Média alapító-tulajdonosa

Veszelovszki Zsolt, a Port.hu alapítója

Vezér Éva, a European Film Promotion elnöke

Winchester Elica, a HBL Travel Kft - a Sziget Fesztivál szakmai partnere - ügyvezetője