Dezső

Zseniális Korszak - nemzetközi fotópályázat

2011.09.29. 10:14

Programkereső

Beadási határidő: 2011. október 7.

A Kompánia Színházi Társulat fotó- és filmpályázatot hirdet a Visegrádi 4-ek országaiban, Zseniális korszak - A
valóság mitizálása
címmel.

A pályázat célja, hogy az alkotók láthatóvá tegyék a személyes mitológiájukat, megmutassák egyedi, csak rájuk jellemző látásmódjukat. Bemutassák, hogy a csodák, a teljesség hogyan, milyen módon része az életüknek, mit jelent az egyéni értelmezésük területén. Mi az a zseniális korszak? Mit is jelenítsünk meg az emberekről, mint objektív igazságot?
Egy variánst? Pletykát vagy előítéletet? Családi legendát? Vajon rendelkezünk-e még valamivel?

Idén a pályázat nem csak Magyarországon, hanem a Visegrádi Négyek országaiban is meghirdetésre kerül (Szlovákia, Csehország, Lengyelország).

Műfaji megkötések nélkül lehet pályázni (pl.: pillanatkép, megrendezett kép, előadás kép, kollázs és montázs, kép sorozat, kép pár, dokumentum film, animációs film, játékfilm).

Technikai megkötések: 7 darab nyomtatott és/vagy digitális fénykép küldhető be. Optimális felbontás: 300 dpi. A sorozatok esetén kérjük a sorozatba tartozó képek külön jelölését. A filmek érkezhetnek DVD-n ,formátum megkötés nélkül, illetve fájlmegosztókon keresztül.

A zsűri elnöke: Lukács Máté - fotográfus (MOME), FFS-tag

A pályázat nyertesei lehetőséget kapnak, hogy képeik szerepeljenek nemzetközi utazó kiállításon Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban, valamint felkerülnek a Kompánia Színházi Stúdió honlapjára.

További információ: www. kompaniastudio.eu