Konrád

A Komédia Éve 2012 - előadóművészeti pályázat

2011.12.31. 10:12

Programkereső

Előzetes jelentkezés határideje: 2012. január 10.

A Puchner Birtok (Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok) pályázatot hirdet előadó-művészeti produkciók bemutatására a 2012-es évben.

Várnak minden olyan produkciót (vásári, akár népi komédiát, gyerekeknek szóló előadást, bábelőadást, felnőtt bábelőadást, bábkomédiát, zenés produkciót, csoportos vagy egyéni előadót), amely szórakoztató hangvételű, humoros, kacagásra ingerlő és nem igényel komolyabb technikai feltételeket, ami akár szabadtéren vásári hangulatban, akár belső térben eljátszható. További műfaji vagy játékmódbeli megkötés nincs. A produkciók maximális időtartama 70 perc lehet. Előny, de nem feltétel ha a helyszín vagy témaválasztás alkalmazkodik középkori városunk környezetéhez, hangulatához. Egy társulat több produkcióval is jelentkezhet.

A szervezők a beküldött felvételek alapján döntik el, mely produkciók kerülnek majd bemutatásra a birtok közönsége előtt 2012. április 1. és augusztus 30. között. A bemutatott előadások közül a nyár végére kiválasztják a három legjobbat, melyeket újra meghívnak bemutatásra, egy nyár végére tervezett díjátadás keretében. A Puchner Birtok vállalja a kiválasztott produkciók igazolt utazási költségét 30.000 forint összegig.

Helyszín:
A kiválasztott produkciók az előzetes bejáráson maguk választhatják ki a játékteret a birtok teljes területén. A helyszínről fényképek és további információ a www.elmenybirtok.hu internet címen találhatók.

Díjazás:
A kiválasztott produkciókat három kategóriába sorolják, mely kategóriákat a beérkezett pályázatok alapján határozzák meg. Minden kategóriában a három legjobb előadás a nyár végére jutalomban részesül.
1. helyezett 300.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.
2. helyezett 200.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.
3. helyezett 100.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.

Elbírálás:
A beérkezett pályázatok meghívását és az itt bemutatásra került produkciók díjazását a Puchner Birtok saját hatáskörben szubjektíven bírálja el.

Jelentkezés:
Az előzetes jelentkezés feltétel, melyet e-mailben a kiraly.robert@elmenybirtok.hu címre várnak, a mellékelt jelentkezési lap adatainak hiánytalan visszaküldésével. Az e-mail tárgya „Jelentkezés – A komédia éve 2012” legyen. Az előzetes jelentkezés után, a megadott határidőn belül, postai vagy egyéb úton videó felvételt kérnek minden nevezett produkcióról értékelhető minőségben, szabvány DVD formátumban. A jelentkezés a videó felvétel beérkezésekor válik érvényessé. A felvételhez mellékelni kell a végleges jelentkezési lapot. A borítékon kérik feltüntetni: „A komédia éve 2012”
Azokat a pályázatokat tekintik érvényesnek, amelyeknek az előadásról készült felvétele a pályázati határidőn belül megérkezik, és a szervezők biztosítani tudják a kért technikai és tárgyi feltételeket. A beküldött felvételeket megtartják a későbbi meghívás lehetőségét fenntartva, és harmadik félnek nem adják ki.

Előzetes jelentkezés határideje: 2012. január 10.

A videó felvétel beküldésének és a jelentkezés véglegesítésének határideje: 2012. február 15.

A pályázatról folyamatos tájékoztatás a pályázat facebook oldalán található:
facebook.com/akomediaeve2012

Jelentkezés és információ:
Király Róbert
e-mail: kiraly.robert@elmenybirtok.hu
telefon: +36 30 230 4553

A jelentkezési lap letölthető ide kattintva.