Alfréd

Színjátszós önkénteseket keres a Bátor Tábor

2012.02.08. 18:14

Programkereső

A 2012 nyarán megrendezendő tíznapos táborokba 2012. február 19-ig várják a húsz év feletti önkéntesek jelentkezését.

A Bátor Tábor Alapítvány 2001 óta valósítja meg ingyenes élményterápiás táborait daganatos és cukorbeteg gyerekeknek. Évente 460 gyerek táborozik velük, mintegy 450 önkéntes közreműködésével. A Bátor Tábor nem a betegségről vagy a korlátokról szól, hanem az életről, a lehetőségekről és az összetartozásról. A tábor programjai sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, ami növeli önbizalmukat és önértékelésüket, ezáltal megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba.

Bátor Tábor
Bátor Tábor

A tábor mozgatórugói az önkéntesek (tábori néven cimborák). Feladatuk a vidám, bátorító atmoszféra megteremtése, és színvonalas programok szervezése a gyermekek számára. A szervezők kiemelten keresnek Színjátszás programra olyan önkénteseket, akik szeretnek nevetni és nevettetni, szívesen vezetnek játékos foglalkozásokat, illetve, tudásukkal, tapasztalataikkal, kreativitásukkal színesítenék a táborban részt vevő gyerekek nappali és esti programjait.

Röviden a Színjátszás programról: Minden gyerek szívesen bújik szerepbe és próbálja ki, milyen királylánynak, buszsofőrnek vagy bűvésznek lenni. Egyesek bátrabbak, mások akkor oldódnak fel, ha már elvarázsolódtak egy mesevilágba. A színjátszás foglalkozás az, ahol a gyerekek kisebb játékokon keresztül eljutnak saját fantáziavilágukba. Drámás játékokkal és a hatalmas jelmezraktár segítségével a csoport létrehoz egy közös világot és egy rövid, képzeletbeli utazást tesz, ahol mindenki kipróbálhat valamit, amit még előtte nem. "Irigylem a tábor telekszomszédait… mert az ő földjük a CSODÁ-val határos!" (Andi, 14 éves táborozó)

Jelentkezni a Bátor Tábor honlapján lehet.