Emőke

12 egyfelvonásos dráma kerestetik

2012.02.09. 17:47

Programkereső

A Békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Írószövetség és a Bárka szerkesztősége által meghirdetett pályázatra február 24-ig lehet jelentkezni.
Középen Gubik Petra - Monte Cristo grófa - Békéscsaba
Középen Gubik Petra - Monte Cristo grófa - Békéscsaba

Kortárs magyar írók a már bemutatott, fiókban maradt és új egyfelvonásos darabjaik felolvasó-színházi előadására, illetve megjelentetésére adhatnak be pályázatot. A beérkezett pályaművekből a szakmai zsűri által kiválasztott tizenkét legjobb darabot tavasszal a békéscsabai Ibsen Ház udvarán, nyáron a Szarvasi Vízi Színházban mutatják be a Békéscsabai Jókai Színház színművészei felolvasószínházi formában. Az előadások után mindkét helyszínen közönségtalálkozót tartanak a szerzők részvételével.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt darabot és a legtöbb közönségszavazatot kapott alkotást ősszel a Békéscsabai Jókai Színház bemutatja. Ugyanezt a két darabot a Bárka című folyóirat közzéteszi, amennyiben azok nyomtatásban még nem jelentek meg.

A felhívásra legfeljebb hatszereplős egyfelvonásos műveket várnak, amelyeket három nyomtatott példányban 2012. február 24-ig lehet a színház címére (5600 Békéscsaba, Andrássy út 1-3.) eljuttatni. A pályázat nem jeligés, tartalmaznia kell a szerző nevét, címét és gyors elérhetőségét. A feltételek között szerepel az is, hogy minden szerző csak egyetlen alkotással pályázhat.