Klaudia

Szeresd a vidéket! – gyermekrajz pályázat

2012.02.18. 18:00

Programkereső

A Vidéki Élet Magazin pályázatára óvodások és iskolások vidéki élményeiket megörökítő rajzait várják. A beküldés határideje április 15.

Kedves Gyerekek! Rajzoljátok meg, mi jut eszetekbe a vidéki életről! Mit szerettek benne, milyen kedves emlék jut eszetekbe a vidékről. Miért fontos megismerni a vidéket? Ha vidéken élsz, mit mutatnál meg a nagyvárosi gyerekeknek belőle? Ha szereted a természetet, mit vinnél haza belőle emléknek?

A pályázatról:

A pályázatra három kategóriában lehet jelentkezni:

- óvodás
- alsó tagozatos diák
- felső tagozatos diák

Szeresd a vidéket
Szeresd a vidéket

A pályázatok A4-es méret benyújtott, szabadkézi rajzok lehetnek, minden technika megengedett (pl.: színes ceruza, zsírkréta, vízfesték, tempera).

A rajz hátoldalán olvashatóan fel kell tüntetni a következőket:

- a rajz címe
- a rajzot készítő gyermek neve, életkora
- a gyermek óvodai csoportja vagy osztálya és annak létszáma (fontos, hogy a csoport vagy osztály megnevezése pontos legyen, hiszen így lehet versenybe szállni a "Leglelkesebb óvoda/iskola" díjért)
- óvoda vagy iskola neve, település
- a rajzot beküldő szülő vagy pedagógus neve és elérhetősége (telefonszám, e-mail cím), továbbá aláírása, mellyel igazolja, hogy a rajzot a feltüntetett gyermek készítette.

Egy borítékban több pályázat is beküldhető. Egy gyermek több rajzzal is pályázhat. A beküldött rajzokat a kiírónak nem áll módjában visszaküldeni. A legjobb művekből vándorkiállítás készül.

A pályázatok postára adási határideje: 2012. április 15.

Díjak:

Minden kategóriában a legjobb három rajznak a zsűri ítéli oda a díjakat. A díjak a vidéki élethez és/vagy a Balaton-felvidékhez kötődnek (pl. lovaglóbérlet, társasjáték, könyvek).

A zsűri által kiválasztott legjobb rajzok közönségszavazáson vesznek részt. A közönség szavazásra a Vidéki Élet facebook-oldalán kerül sor, ezért már most érdemes csatlakozni. A közönségdíj mindhárom kategóriában egy családi pihenés a Balaton-felvidéken.

Az óvodás csoportok és osztályok közül a leglelkesebbnek bizonyulók kiválasztásra kerülnek, rájuk szintén a Vidéki Élet facebook-oldalon lehet majd szavazni. A győztes csoport egynapos kirándulást nyer.

Zsűri:

A beérkezett rajzokat a Vidéki Élet Magazin által felkért zsűri bírálja el, melynek tagjai: Boda Balázs és Oláh Kati festőházaspár; Fatér Gyöngyi gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus; Hulej Emese, a Nők Lapja újságírója; Kárpáthegyi István képzőművész, óvodapedagógus, rajz és vizuális kommunikáció tanár.

A pályázattal kapcsolatban minden további információ megtalálható a Vidéki Élet honlapján.

Bővebb tájékoztatás kérhető Simon Orsolyától a simon@videkielet.hu címen.