Beáta, Izolda, Lea

Bydgoszcz Musical Impressions harmincötödször

2012.02.23. 15:01

Programkereső

A nagy hagyományokkal rendelkező lengyelországi nemzetközi ifjúsági zenei fesztiválra és versenyre március 15-ig lehet jelentkezni.

2012. július 2-7. között 35. alkalommal rendezik meg - az idén elmaradó Fringe Fesztiválhoz hasonlítható - Bydgoszcz Musical Impressions elnevezésű, nemzetközi ifjúsági zenei találkozót és versenyt, amelyre az egész világról várják zenei együttesek jelentkezését. Bármely zenei műfajban tevékenykedő kórusok, zenekarok, együttesek, kortárstánc társulatok jelentkezhetnek, akik hazai vagy nemzetközi szinten már sikereket értek el (pl. versenygyőzelem).

Bydgoszcz zenei fesztivál
Bydgoszcz zenei fesztivál

A fesztiválon való részvétel feltételei:

- az együttes létszáma 3-40 fő közötti legyen (instruktorokkal együtt)
- résztvevőnként 70€ regisztrációs díj befizetése
- legalább 30 perces, szabad téren is előadható műsor
- playback alkalmazása részlegesen sem megengedett (kivéve a kortárstánc műsoroknál)

A jelentkezők számára a rendezők a fesztivál időtartama alatt (2010. július 2-7.) biztosítják a szállást és a teljes ellátást, továbbá az együttesek mozgatását. Az oda- és visszaútról a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

A fesztivál keretében zajlik a 35. Bydgoszcz Musical Impressions verseny, melyen azok a zenei együttesek vehetnek részt, akik
- 25 év alatti tagokból állnak
- legalább egy lengyel zeneművet repertoárjukra tűznek (ez lehet a fesztivál hivatalos dalának feldolgozása is)
- 15-30 perces műsorral készülnek.

A kitöltött jelentkezési lap beérkezésének határideje március 15., melyhez az előadandó repertoárt tartalmazó DVD-felvételt, két fényképet, valamint az együttes bemutatkozását kell csatolni.

A fesztivál programjáról, a kapcsolódó eseményekről és lehetőségekről, valamint a kiosztandó díjakról minden további információ a bydgoszczi fesztivál honlapján található.